ČeskoMB

EXL: Blansko opět blíže šestce

Čtyři zápasy měla v pátek na programu česká baseballová Extraliga.

Nejrychleji se v pátek hrálo na Krči, kde se utkaly dva týmy, kterým se letos na pálce moc nedaří. U hráčů Techniky to až takové překvapení vzhledem k soupisce není. Od hráčů Eagles se rozhodně čekalo víc. Také proti brněnskému celku nepředvedli domácí žádný pálkařský koncert a dlouho nedokázali Kaito Sekovi doběhnout pro bod. To se změnilo až v páté směně, kdy Eagles stáhli dva body. Nejlepší výkon však v dresu Eagles předvedl Tomáš Duffek, který byl vystřídán až v deváté směně. Duffek soupeři povolil pouze jeden doběh a hodil 12 strikeoutů.

Do Brna přijela Třebíč, která na domácí vyrukovala s mladým Robinem Vávrou. Ten nestačil na zkušený lineup Draků, kteří proti němu doběhli pro devět bodů. John Hussey obstaral všechny nadhozy Draků, když hodil vítěznou Complete Game a 13 strikeoutů.

Kotlářka dokázala zaskočit v sérii vicemistra a určitě by ráda zopakovala podobný výkon i proti mistrovi. Jenže v pátek narazila na výborně házejícího Wesleyho Roemera, jenž byl druhým nadhazovačem večera, který odházel Complete Game. Kotlářka na něj dlouho hledala recept a první a jediné body zaznamenala až v osmé směně zásluhou Jakuba sládka, který dvoumetovým odpalem vyčistil mety. Arrows však v té době vedli již 6-0, když skóre otevřel Terrel Joyce v první směně dvoubodovým homerunem. Ostravští tak i nadále drží první místo v tabulce, ale čekají je dva těžké zápasy v Praze Na Markétě.

Snad nejnapínavější duel se hrál v Blansku, kam přijeli Skokani. A ti byli hodně nažhaveni hned od začátku, z čeho vytěžili v první směně tři doběhy. A hosté drželi vedení až do šesté směny, kdy šel na kopec místo startujícího Justina Woodse Petr Mik. Proti němu se domácím povedlo prosadit a stáhli 4 body. Další body přidali v osmé směně a nakonec si připsali další důležitou výhru.

Psali jsme...  Spekulace: Vymění letos Martin Červenka extraligový tým?

Zápasy EXL 10.5.:

Blansko – Olomouc  9:6
Draci – Třebíč 9:2
Eagles – Technika  4:1
Arrows – Kotlářka  6:3

Průběžná tabulka:

  1. Arrows  18-3
  2. Draci  17-4
  3. Kotlářka  10-9
  4. Eagles 10-9
  5. Třebíč  9-9
  6. Hroši  9-9
  7. Blansko  9-11
  8. Tempo  8-10
  9. Olomouc  4-15
  10. Technika  2-17
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..