ČeskoMB

EXL: Parádní obrat Kotlářky proti Drakům

V neděli pokračovala baseballová Extraliga dvěma zápasy. A oba nabídly vyrovnaný průběh.

Na Tempu se proti sobě postavili nadhazovačské jedničky domácích a Arrows. I proto byl zápas velmi dlouho vyrovnaný. Jak Jake Rabinowitz, tak také Boris Bokaj dlouho drželi přijatelné skóre pro svůj tým. V páté směně si ostravští třemi doběhy vybudovali menší náskok, který udrželi až do konce.

O kousek dále Na Markétě vyzvali domácí brněnské Draky. Ti si brzy vypracovali komfortní náskok 10-3. Jenže pak se domácí začali dotahovat a v sedmé směně šli dokonce do vedení. Hostující Jan Vašourek povolil homerun a dva singly a domácí byli najednou v euforii, kterou nedokázal zastavit ani zkušený John Hussey. Kotlářka dokázala protočit lineup a také otočila skóre ve svůj prospěch. Draci tak museli dotahovat ztrátu. To se jim povedlo v deváté směně zásluhou solo homerunu Jakuba Hajtmara. V dohrávce se ale opřel do míče Daniel Vavruša a poslal jej podruhé v utkání až za plot. Kotlářka tak dokonala obrat, který se proti Drakům jen tak nevidí. Kotlářka je navíc letos prvním týmem, který dokázal v sérii porazit Draky dvakrát porazit.

V čele extraligové tabulky jsou Draci společně s Arrows (16-3). Kotlářka se osamostatnila na třetím místě s deseti výhrami.

Zápasy EXL 5.5.:

Tempo – Ostrava  3:6
Kotlářka – Draci  12:11

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Hrochy Brno posílí nadhazovač se zkušenostmi z MLB a NPB

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..