ČeskoMB

EXL: Studená extraligová sobota

Chladná a deštivá byla extraligová sobota. Bohužel počasí mělo na svědomí i jendo nedohrané utkání a jedno zkrácené.

Oproti pátku se domácí Arrows v sobotu proti Tempu až tolik nenatrápili. Wesley Roemer za 9 směn soupeři povolil pouze 5 hitů a zaznamenal 8 strikeoutů. Na pálce zářil Michael Vykoukal, jenž si připsal 4 hity z pěti stavů na pálce. Ostrava si tak připsala pohodovou výhru 9-0.

Každý chvilku, tahal pilku. I tak bychom mohli okomentovat utkání Blanska s Technikou na Kraví Hoře. Olympia duel strhla na svou stranu v posledních dvou směnách, kdy stáhla 10 bodů. Zaujal opět nestárnoucí Ivo Kučera, jenž měl bilanci na pálce 2-z-3 s dvěma staženými body. Olympia tak stále zůstává ve hře o první šestku. Technika se již může začít připravovat na boje s prvoligistami. 

Na Markétu přijeli vicemistři z loňské sezony a ti měli svému soupeři co oplácet. Nakonec se to Drakům povedlo i úroky, když domácím nasázeli 12 doběhů v pěti směnách. Baseballisté Kotlářky museli brát déšť jako smilování. V neděli se tak rozhodne, kdo ovládne tuto sérii.

V sobotu odehráli Hroši s Eagles dva zápasy a oba nabídly rozdílný průběh. Ten první byl typickým soubojem nadhazovačů, který vyhrálo duo Chambers-Kuchta. Eagles nepomohl ani výborný výkon Jason Jarvise, jenž vydržel na kopci celý zápas a hodil 11 strikeoutů. Pražský tým si spravil chuť ve druhém utkání, kdy zvítězil 9-1. Jejich útok táhli hlavně Matěj Hejma a dominic Piazza, kteří zaznamenali shodně po třech hitech.

Dva zápasy byly naplánované na sobotu i v Třebíči, kam přijela Olomouc. Nakonec se dohrálo pouze to první. V něm domácí zvítězili 12-6, když polovinu doběhů stáhla americká dvojice Gillespie-Bridis. Druhé utkání bylo kvůli nepřízni počasí ukončené ve čtvrté směně a tudíž se odehraje v náhradním termínu. Pro Skokany je to škoda, protože v té chvíli vedli 5-2.

Psali jsme...  EXL: Třebíč posílí havajský baseballista Breland Almadova

Zápasy EXL 4.5.:

Ostrava – Tempo  9:0
Hroši – Eagles  2:1 a 1:9
Třebíč – Olomouc  12:6 (druhý zápas ukončený ve 4. směně za stavu 2:5)
Kotlářka – Draci 2:12 (po 5. směně)
Technika – Blansko  8:15

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..