ČeskoMB

EXL: Třebíč se dotáhla na Hrochy i Blansko

Dva zápasy české Extraligy se odehrály v úterý večer. A po nich situace v boji o první šestku zůstává i nadále zamotaná.

Na Vysočině museli domácí jednoznačně zvítězit, pokud chtějí bojovat o postup do Nadstavby o titul. Jenže hostující Skokani bojovali a nedávali Nuclears nic zadarmo. Třebíč se však mohla spolehnout na výborně házejícího Joseho Florese, jenž za 8 směn povolil pouze 3 hity a jeden doběh. Navíc rozdal 11 strikeoutů. Domácí naopak Fabrizia Minardiho pokořili pětkrát, ale tři z doběhů přidali až ve druhé polovině utkání. Nakonec to stačilo na výhru 5-1 a posun na šesté místo.

Také Hroši stále bojují o postup do playoff a v městském derby vyzvali vicemistry loňské sezony. Jenže Draci hned od úvodu zatlačili na startujícího Svatoslava Krauta, kterého vyhnali z kopci již ve druhé směně. Po ní nakonec domácí vedli 10-0 a utkání se pak již prakticky jen dohrávalo. Hroši ještě v šesté směně výrazněji zahrozili, když stáhli 4 body, ale tím pouze korigovali nepříznivý výsledek. Po této prohře se na šestém až osmém místě tabulky seřadily 3 týmy se stejnou bilancí 10-14. Závěr týdne bude rozhodně zajímavý.

Zápasy EXL 21.5.:

Draci – Hroši  13:5
Třebíč – Olomouc 5:1

Tabulka:

  1. Arrows  24-3
  2. Draci  22-5
  3. Eagles  15-9
  4. Kotlářka  13-11
  5. Tempo  13-11
  6. Třebíč  10-14
  7. Hroši  10-14
  8. Olympia  10-14
  9. Olomouc  4-20
  10. Technika  2-22
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Draci stále bez výhry. Hroši otevřeli sezónu vítězně

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..