ČeskoMB

EXL: Walk-off výhra Arrows v nastavení

V pátek pokračovala baseballová Extraliga dvěma zápasy. Jedním ze základní části a jednou předehrávkou Nadstavby o titul.

Blansko stále bojuje o postup do první šestky, ale k tomu potřebuje vítězit. Los ji ale na závěr základní části nadělil silného soupeře – Eagles Praha. A byli to právě hosté z Prahy, kdo šel v utkání rychle do vedení, které postupně Eagles navyšovali až na 8-0 před dohrávkou sedmé směny. Jenže v té chvíli stáhli z kopce startéra Tomáše Duffka a domácí se proti jejich bullpenu začali dotahovat. Nejdříve přidali dva body, aby v osmé směně zápas zdramatizovali dalšími čtyřmi. Víc doběhů již k jejich smůle nepřidali a Eagles tak zvítězili 8-6. Šance Olympie na TOP 6 se opět snížily.

To v Ostravě se již v rámci bojů o titul utkaly oba loňští finalisté, kteří předvedli parádní souboj. Na kopec šli trochu překvapivě mladíci Ondřej SatoriaOndřej Furko. Oba však ukázali, že mají své kvality a ani jeden tým se nedokázal výrazněji prosadit. Před dohrávkou sedmé směny vedli Draci 4-2 a místo Furka šel na kopec zkušený Petr Minařík. Jenže domácí i s přispěním chyby Martina Schneidera, dokázali vyrovnat.

Parádní zápas tak šel nakonec až do nastavení. A v něm poslal Draky do vedení tříbodovým homerunem Zach Wilson. V dohrávce však hned na úvod udělal chybu Petr Čech a domácí tak doběhli pro bod. Po RBI odpalu Navrátila pak přišly další dva úspěšné odpaly, meta zdarma a Arrows měli plné mety. Toto nebezpečí ale Draci zažehnali zahranou Double Play a drama tak pokračovalo. V jedenácté směně pak utkání ukončil tříbodovým walk-off homerunem Alexander Rubanowitz. Arrows tak v prvním utkání Nadstavby porazili Draky 10-7. Brněnské hráče můžou chybět zbytečné chyby v obraně.

Zápasy EXL 24.5.:

Psali jsme...  Začíná nová sezóna MLB. Bude to opět Rok Shoheie Ohtaniho

Blansko – Eagles  8:6
Arrows – Draci  10:7 (11 směn)

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..