MBNázory

Kdo postoupí do Nadstavby o titul?

Česká nejvyšší soutěž má před sebou poslední týden a stále není jasné, kterých šest týmů postoupí do Nadstavby o titul. Zatím co Arrows, Draci a Eagles již nemusí nic řešit, tak o zbylé tři pozice bojuje 5 mužstev. Pojďme se podívat na jejich šance.

Kotlářka Praha – 4. místo, 13-11

Snad nejlepší pozici na postup má pražská Kotlářka. Tu čeká třízápasová série s poslední Technikou a pouze pokud by prohrála ve všech třech utkáních, tak by mohla o pozici v první šestce přijít. 

Šance na TOP 6: 98%

Tempo Praha – 5. místo, 13-11

Tempo již loni předvádělo parádní baseball a nakonec postoupilo do bojů o titul z posledního šestého místa, když mělo stejnou bilanci (9-18), jako sedmá Třebíč. Letos má o 4 výhry více než loni, ale před sebou třízápasovou sérii s Nuclears, kteří vědí, že musí vyhrát ve všech utkáních, pokud nechtějí do baráže. Tempo ale asi tu jednu potřebnou výhru na postup zvládne.

Šance na TOP 6: 85%

Hroši Brno – 6. místo, 10-13

Hroši aktuálně okupují poslední postupovou příčku, ale hned v úterý je čeká dohrávané utkání proti Drakům. Pokud v něm prohrají, tak se propadnou za Blansko, se kterým mají horší bilanci. Pokud ale vyhraje v úterní dohrávce Třebíč nad Skokany, tak budeme mít 3 týmy se stejnou bilancí. Hrochy na konci týdne je čeká přijatelnější soupeř, než Olympii a Třebíč, když odehrají 3 duely proti předposledním Skokanům. Postup tak mají baseballisté brněnského mužstva ve svých rukách.

Šance na TOP 6: 70%

Olympia Blansko – 7. místo, 10-14

Blansko bude mít z celé pětice nejtěžšího soupeře – třetí Eagles Praha. V posledních dvou sezonách mají v Extralize s Eagles velmi negativní bilanci – 1 výhra, 6 proher. Pokud chtějí baseballisté Olympie do plaoyff, tak musí podat výkon nadprůměrný. A ani vítězná série jim na postup stačit nemusí. Rozhodně ale nesmí nic vzdávat.

Psali jsme...  Nový evropský Pohár Mistrů odstartuje 15. května

Šance na TOP 6: 30%3

Nuclears Třebíč – 8 místo, 9-14

Pokud v úterý Třebíč podlehne v dohrávce Skokanům, tak již nebude co řešit. V případě výhry, ale nejsou jejich šance na postup do Nadstavby zanedbatelné. Navíc je čeká série s Tempem, které je také ve hře o první šestku. Pokud by Třebíč zvítězila ve všech čtyřech zbývajících zápasech základní části, tak má postup zajištěný. Nuclears tak mají vše ve svých rukách a na svých pálkách.

Šance na TOP 6: 45%

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..