ČeskoMB

Region Jih vítězem národní kvalifikace turnaje Little League

O víkendu se hrála také národní kvalifikace turnajů Little League, Junior League, InteMediate League a Senior League. A pouze v jednom případě nepostoupil dále Region Jih.

Little League

V nejsledovanější kategorii se proti sobě postavilo pět regionálních výběrů – Jih, Jihozápad, Severozápad, Východ a Severovýchod. Do finále dle předpokladů postoupili Jih a Severozápad. O postupujícím nakonec rozhodl jediný doběh, když Jih zvítězil 12-11 a bude v Kutně bojovat o možnost postoupit na hlavní turnaj v USA.

Junior League

V Junior League se utkali pouze tři regiony a dle předpokladů do finále postoupil Jih proti Severozápadu. A byli to hráči Severozápadu, kteří se po výhře 7-5 mohli radovat z postupu do evropské kvalifikace.

Intermediate League

Až čtyři týmy letos nastoupily v kvalifikaci na Intermediate League. Ani tady se ale žádné překvapení nekonalo a do evropské kvalifikace postoupil region Jih, který ve finále zdolal Severozápad 13-3.

Senior League

Také turnaj Senior League byl bojem čtyř výběrů, který měl předem jasného favorita. A i tady region Jih potvrdil své kvality a po třech výhrách postoupil z národní kvalifikace.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Arrows Ostrava posílí Gottschall s Mánkem

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..