ČeskoMB

TZ: Bitvu na hřišti odstartoval nízký průlet bojového vrtulníku

Třebíč Nuclears vs. Draci Brno 2:9, 9:10, 2:4

Souboje Nuclears a Draků Na Hvězdě v Třebíči nabízí už tradičně napínavou podívanou. Tentokrát byl součástí utkání i Army Day, kterým baseballisté vzdali hold práci vojáků. Bitvu na hřišti tak symbolicky zahájil nízký průlet bojového vrtulníku z nedaleké základny u Náměště nad Oslavou. Domácí se pustili do více jak dvacetinásobného mistra bez ostychu a hned v první směně se dostali do čtyřbodového vedení, na němž měl podíl i dvoubodový homerun Američana Treye Bridise.

Domácí sahali po vítězství až do osmé směny, kdy Draci dokázali otočit skóre třemi doběhy na 8:10. Domácí Nuclears v dohrávce zápasu ještě dokázali snížit Ivanem Hamžou na rozdíl jediného bodu. Těsné vítězství si ale zkušení Draci už pohlídali. V tomto utkání se Američan Trey Bridis ve službách Třebíče zapsal do dějin české extraligy, když zaznamenal tzv. hit four cycle. V první směně odpálil dvoubodový homerun proti startérovi Michalovi Sobotkovi. Ve třetí směně pak odstartoval dohrávku dvoumetovým odpalem, o směnu později přidal třímetový odpal. V šesté směně pak Draci poslali na kopec Martina Schneidera a proti němu Bridis odpálil jednometový odpal, čímž dokonal cestu za Cycle. V Třebíči tak byla vidět skvělá show, a to jak baseballová na hřišti, tak v podobě atraktivního doprovodného programu s ukázkami výcviku služebních psů, umění vojáků v boji muže proti muži či předvedení zbraní a dravců používaných na vrtulníkové základně.

Už o den dříve absolvovali baseballisté Třebíče úvodní duel s Draky v Brně. Tým z Vysočiny začal slibně a první bod zaznamenali hned v první směně. Na dlouhou dobu byl ale poslední. Hráči Nuclears sice měli v utkání více úspěšných odpalů než soupeř, ale nedařilo se jim stahovat běžce z met. Druhým bodem Třebíče na konečných 2:9 upravil výsledek až homerun Treye Bridise v osmé směně.

Psali jsme...  EXL: Draci mají první výhru. Třebíč je stále stoprocentní

V posledním utkání série se na nadhozu za Nuclears představil nový hráč z USA Timothy Holmes, který v sestavě nahradil zraněného Daltona Erba. Předvedl dobrý výkon a soupeři dovolil jen čtyři doběhy. Přestože hráči Třebíče měli stejný počet hitů jako Draci, nedokázali je proměnit v body a vicemistr vyhrál 2:4.

Třebíč má stále šanci postoupit do play-off. Důležité budou nadcházející utkání s pražskou Kotlářkou, která má jen o jedno vítězství víc.

tisková zpráva Nuclears Třebíč

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..