ČeskoMB

TZ: Třebíč bojovala marně

Třebíč Nuclears vs. Tempo Praha 7:9, 6:9, 2:4

V závěrečné bitvě o Play-Off sice Třebíč nakonec padla, ale cestu za vítězstvím soupeř neměl vůbec lehkou. Baseballisté Nuclears po prohrané sérii s Tempem Praha obsadili v základní části extraligy stejně jako loni sedmé místo, tedy první nepostupovou příčku. Místo bojů o titul teď musí společně se třemi extraligovými týmy a čtyřmi nejlepšími celky z první ligy obhajovat příslušnost k nejvyšší soutěži.

Skóre prvního zápasu s Tempem se přelévalo z jedné strany na druhou. U důležitých momentů byl za Třebíč na pálce vždy Američan Brent Gillespie, který dvakrát vyrovnával. Nejprve ve třetí směně dvoubodovým homerunem a v osmém inningu stažením tří bodů, když poslal míč hluboko do pravého zadního pole. V poslední směně už stál za Třebíč na nadhozu místo Lukáše Hloucha Američan Jose Flores. Ten bohužel neměl svůj den a sérií met zdarma umožnil soupeři dva body a vedení 7:9. Na to už bohužel třebíčský útok nedokázal zareagovat a výsledek utkání posunul Pražany do Play-Off a hráče Třebíče do nadstavby o udržení.

Ve druhém duelu byl vývoj opět vyrovnaný a Třebíč s Američanem Timothy Holmesem na nadhozu po osmi směnách vedla 6:4. V posledním inningu ale poslal trenér Jan Gregor nadhazovat mladého odchovance Martina Mazuru, proti kterému dokázali pálkaři z Prahy pěti body zápas otočit a zvítězit 6:9. Třetí vzájemný duel se odehrával na hřišti Tempa a Pražanům k vítězství stačily pouhé čtyři doběhy. Útok Nuclears se proti Markovi Minaříkovi na nadhozu nedokázali prosadit více jak dvěma body a Tempo tak završilo vítěznou sérii výhrou 2:4.

tisková zpráva Nuclears Třebíč

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Sokol Hluboká přivítá Draky Brno

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..