MBOstatní

Zamíří Henry Sosa do KBO nebo NPB?

Dominikánský nadhazovač Henry Sosa, který má zkušenosti také z MLB v dresu Houston Astros, před letošní sezonou odmítl minor league kontrakt s Chicagem Cubs a raději se vydal do Asie, kde odehrál několik posledních sezon. Nakonec, trochu překvapivě, podepsal smlouvu s Fubon Guardians hrajícím v tchajwanské CPBL. Jenže teď se zdá, že sezonu zakončí v jiné soutěži.

Již před dvěma týdny se začalo mluvit o vážném zájmu několika klubů z jihokorejské KBO, které by rády podepsaly zkušeného nadhazovače. Že je Sosa na odchodu ukazuje také to, že Guardians koncem dubna podepsali zkušební kontrakt se čtvrtým cizincem (týmy CPBL můžou mít na aktivní soupisce pro hlavní tým 3 cizince – pozn. red.) Ryanem Bollingerem, který aktuálně působí ve farmářském celku.

Aby byla situace ještě více zmatená, tak se v předešlých dnech začalo mluvit i o zájmu organizací z japonské NPB. Některé z nich byly ochotné Sosu vykoupit ze stávajícího kontraktu.

Dnes přišel server CPBL Stats s informací, že poslední dva týmy KBO (KIA Tigers a KT Wiz) již kontaktovali Sosu a přednesly mu své nabídky. Stejný server přišel také s informací, že Sosa měl podepsat smlouvu s jihokorejským agentem Kang Joon-Wooem. Ten to potvrdil na svém profilu na sociálních sítích.

Pokud by Sosa z CPBL odešel, tak by liga přišla o jednoho z nejlepších hráčů. Vždyť Henry Sosa byl dnes vyhlášený také nejlepším hráčem měsíce duben v soutěži.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Henry_sosa28 (@henry_sosa2828),

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..