ČeskoMB

Arrows vyhráli Nadstavbu a postupují do finále

Jestli obhájci mistrovského titulu Arrows Ostrava postoupí přímo do finále rozhodly až poslední zápasy. V nich měli své šance ostravští ve vlastních rukách. Stačilo jim k tomu vyhrát ve třech ze čtyř utkání. A protože v sobotu podlehli po dramatickém průběhu Drakům, tak matematika pro neděli velila vyhrát ve zbývajících dvou dielech s Tempem.

V prvním utkání šel na kopec Boris Bokaj, jenž odházel Complete Game a domácímu Tempu povolil pouze dva doběhy. Na pálce pak z jejich strany úřadoval hlavně Tomáš juněc, který odpálil dva homeruny a stáhl 3 body. O další tři (plus jeden homerun) se pak postaral Terrell Joyce. Arows díky tomu zvítězili 7-2 a stále živili naději na první místo.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Arrows Ostrava
3 0 3 0 0 0 1 0 0   7 12 1
Tempo Praha
0 0 1 1 0 0 0 0 0   2 8 1

Druhé utkání na kopci začal překvapivě Wesley Roemer, který v pátek odházel Complete Game proti Kotlářce. A Tempo se proti němu v první směně dokázalo prosadit a šlo do vedení. V tu chvíli postupovali přímo do finále Eagles Praha. Jenže ve třetí a čtvrté směně Arrows zatlačili na Jakea Rabinowitze a pěti body se dostali do vedení. To pak ostravští udrželi až do konce duelu a zajistili si první místo v tabulce Nadstavby a také postup do třetího finále v řadě. Příští víkend se tak v semifinále utkají Eagles Praha a Draci Brno.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Arrows Ostrava
0 0 3 2 0 0 1 0 2   8 15 0
Tempo Praha
1 0 0 0 0 0 0 2 0   3 8 3
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Eagles signed Japanese Koya Uemura

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..