AktualityČeskoMBNázory

Komentář: Pozná Extraliga nového vítěze?

Letošní nadstavbě extraligy v tzv. TOP 6 vévodí celek pražských Eagles. Již to samotné je nezvyklé, vezmeme li do úvahy fakt, že se na čele posledních pěti ročníků střídali Kotlářka Praha, Draci Brno a Arrows Ostrava. Pojďme se tedy společně zamyslet, jak k této změně vlastně došlo.

Již na začátku této sezóny se Vladimír Chlup v našem rozhovoru zmínil o cílech, kterých chtějí dosáhnout v tomto ročníku. Jako většina týmů i Eagles měli jen ty největší ambice. Teď se však zdá, že jsou to právě oni, kdo mohou pomýšlet na svůj historický úspěch v podobě titulu. V současné chvíli vedou tabulku TOP 6, ale lonští obhájci titulu z Ostravy se drží těsně za nimi na 2. pozici. Draci Brno se po základní části umístili na druhém místě a nyní jsou třetí. Kotlářce se letos příliš nedaří a po 5. místě v ZČ si v TOP 6 polepšila o jedno místo a má stejné procento výher jak Draci a Hroši. Naopak zatím beznadějně vyhlíží konec sezóny Tempo.

Tým z Krče je zatím na dobré cestě a svoji zásluhu na tom má také značné posílení sestavy. Zejména jde o Jasona Jarvise, který je v Eagles významnou oporou, Adama Hollanda, který exceluje na kopci a trio cizinců následně uzavírá Dominic Piazza, jehož výkony pražanům také velmi pomáhají.  Jak řekl Vladimír Chlup, tým nestojí pouze na importech. Toto tvrzení podporuje výrazný hráč Eagles, Matěj Hejma, který má pálkařský průměr .545, čímž jasně vévodí celé statistice letošní Extraligy.

Cesta je ještě dlouhá a zápas o titul může hrát téměř kdokoli z první pětky tabulky. Nejlépe mají zatím nakročeni Eagles, ale je to baseball a stát se může opravdu cokoli.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Vašek Pacal

Začínající amatérský baseballový novinář

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..