MBOstatní

Intermediate League: Češi podlehli Kanadě až v nastavení

Zápas českého a kanadského týmu byl ve znamení udržení naděje. Vítěz by se udržel v pavouku, na poraženého pak čekal poslední zápas útěchy.

V úvodní směně dokázali Kanaďané naplnit všechny mety na jeden out, ale česká obrana těžkou situaci zvládla a zahrála double play. A byli to nakonec Češi, kdo stáhl první bod. Stalo se tak v dohrávce druhé směny, kdy Jan Bilíček stáhl na domácí metu Fialu. Bohužel hned v následující půlsměně Kanada dokázala třemi body otočit skóre. Víc již ale startující nadhazovač Vojtěch Ventruba nepovolil.

Český tým dokázal utkání zdramatizovat Patrik Fiala, který RBI singlem stáhl Moravce. V šesté směně při dvou outech musel Ventruba z kopce a místo něj šel do hry Adam Skála. Bohužel jeho nadhozy Kanaďanům seděli a soupeř přidal čtvrtý doběh. Jenže Češi měli stále k dispozici dohrávku a do ní se vrhli naplno. Jonáš Krejčí nejdříve odpálil hit, aby jej následně stáhl Michal Malý trojmetovým odpalem. Lukáš Kalandra se pak dalším hitem postaral o vyrovnání. Navíc o chvíli později využil chyby catchera Kanady a dostal se až na třetí metu. Bohužel čeští pálkaři pak nedokázali Kalandru stáhnout pro vítězný bod a všichni tři následující byli strikeout. V sedmé směně nikdo na metu nedostal a zápas tak šel do nastavení.

V rozehrávce osmé směny nejdříve Češi zahráli rychlý out, ale pak po sérii tří met zdarma, hitu a divokého nadhozu Kanada opět odskočila od dvoubodového vedení. Všichni fanoušci českého týmu tak před dohrávkou doufali, že Češi minimálně zopakují šestou směnu. A nezačali špatně. Krejčí po chybě druhé mety získal první metu. Jenže následně se nechal nachytat a byl tečován mezi metami. Michal Malý po trefení udržel české naděje. Naneštěstí ale obrana Kanady po odpalu Kalandry zahrála double play, čím ukončila naděje českého týmu. Češi si tak zahrají pouze zápas útěchy

Psali jsme...  College Baseball: Jan Pospíšil je i nadále produktívní
  1 2 3 4 5 6 7 8 R H E
Evropa 0 0 3 0 0 1 0 2 6 7 3
Kanada 0 1 0 1 0 2 0 0 4 8 3

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..