MBOstatní

Izrael postoupil do A-kategórie Mistrovství Evropy

V pátek i v sobotu se v Litvě odehrály kvalifikační zápasy o postup do A-kategórie Mistrovství Evropy mezi domácím týmem a Izraelem. V obou duelech nakonec přesvědčivě zvítězil Izrael (12-2 a 15-0) a postupuje mezi evropskou elitu.

Izrael letos do bojů o postup do A-kategórie Mistrovství Evropy nasadil doslova cizineckou légii, která je opravdu silná a talentovaná. Ve své skupině B-katgórie začátkem července Izraelci nepoznali chuť prohry, když zvítězili v pěti zápasech základní skupiny a ve finále porazili Rusko. V dodadečné kvalifikaci Izrael jel na půdu vítěze druhé kvalifikační skupiny. Jenže Litvě nepomohlo ani domácí prostředí a proti soupeři se nedokázala pořádně prosadit.

Izrael tak postupil do A-kategórie, kde doplní skupinu české týmu, s kterým bude hrát hned na úvod šampionátu. Výkony izraelské legie jsou varovným znamením pro trenéry českého národního týmu. V sestavě Izraele najdeme mimo jiné Blake Gailena a Gabe Cramera, kteří byli součástí výběru, jenž svými výkony udivoval na World Baseball Classic v roce 2017 a dokonce postoupil do finálové skupiny. Proti Litvě se ve velmi dobrém světle ukazoval další talent z USA Simon Rosenbaum. Dá se říct, že Izrael bude jedním z vážných kandidátů na boje o TOP 5 a postup na evropsko-africkou kvalifikaci o postup na Olympiádu v Tokiu. Obzvlášť pokud se jim povede posílit o hráče z Minor League, kteří již budou mít v září po sezoně.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: David Mergans přestupuje do Tempo Praha

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..