MBOstatní

ME U12: Mistry Evropy se v Třebíči stali Italové

Nejlepší evropský baseball hostil v uplynulých dnech třebíčský areál Na Hvězdě, kde se konalo mistrovství Evropy žáků. Na Vysočinu zamířilo celkem čtrnáct týmů. Osm nejsilnějších zemí včetně České republiky bojovalo o mistrovský titul a dalších šest reprezentací se utkalo v samostatné skupině o dvě postupová místa mezi elitní týmy pro příští rok.

Plné tribuny hnaly vpřed český tým, který dokázal vyhrát svoji základní skupinu. K nejdramatičtějším utkáním patřila téměř tříhodinová bitva České republiky s Německem, kdy Češi dokázali otočit nepříznivý stav 1:7 na vítězných 13:10. Semifinále s Itálií pak bylo jedním z vrcholů šampionátu a pro diváky skvělým zážitkem, jak kvalitní baseball je možné vidět už v kategorii hráčů, kterým není víc jak 12 let. Italové vedli před poslední směnou 2:0. Češi ale v dohrávce zápasu dokázali snížit na rozdíl jediného doběhu, plnili mety a byli krůček od vyrovnání. Itálie ale dokázala nejtěsnější rozdíl udržet a mohla se radovat z postupu.

V utkání o třetí místo Česká republika opět narazila na Německo. V Třebíči s tímto týmem odehrála během jediného týdne celkem čtyři zápasy. Kromě toho ze základní skupiny ještě tři přípravné. Před soubojem o bronz byla vzájemná bilance obou mužstev 2:2. Po vyrovnané první směně se Češi ujali vedení, které drželi do půlky zápasu. V pátém inningu se dostali do vedení Němci, a to v poslední směně ještě navýšili. Česká republika dokázala v dohrávce utkání už jen kosmeticky upravit výsledek na konečných 3:7.

I přes nepopulární čtvrté místo byl hlavní trenér české reprezentace Filip Procházka s týdnem na Vysočině spokojený. Pro český národní tým byl totiž hlavně kvalitní přípravou na největší akci letošního roku – mistrovství světa na Taiwanu. Tam budou Češi reprezentovat Evropu společně s Italy, kteří ve finále třebíčského mistrovství Evropy porazili Holandsko 7:5. Z vítězství v kvalifikační skupině se Na Hvězdě radovalo Slovensko a může se tak těšit společně s Velkou Británií z postupu mezi nejlepší evropské týmy pro příští ME. Do atmosféry největšího a nejsilněji obsazeného šampionátu v historii můžete nahlédnout prostřednictvím fotografií na oficiální facebookové stránce mistrovství.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..