ČeskoMB

1. liga: Frýdek-Místek a Jablonec postupují do finále

Dalšími zápasy pokračovalo v sobotu playoff 1. ligy. Zatím co Klasik mohl slavit hned po prvním duelu postup do finále, tak v druhé sérii bylo jasné, že se budou hrát minimálně dva zápasy.

Klasik Frýdek-Místek – SaBat Praha  13-12

Konečný stav série: 3-0

Baseballisté Frýdeku-Místku lákali před zápasem fanoušky na to, aby je přišli podpořit na cestě do finále v boji proti příštímu Extraligistovi. Navíc po prvním víkendu vedli 2-0 na zápasy, tak tato šance byla velmi reálná. Jenže samotné utkání bylo jako na houpačce. SaBaT se dostal rychle do vedení, ale pak si oba týmy připsaly šestibodobou směnu. Definitivní rozuzlení nabídla sedmá směna, kdy domácí Klasik strhl vedení na svou stranu a následně jej udržel až do konce utkání. Frýdek-Místek tak i potřetí porazil SaBaT o jeden bod a může se těšit na finále 1. ligy.

Sokol Hluboká n. Vltavou – Blesk Jablonec 1-11 a 12-18

Konečný stav série: 3-1 pro Jablonec

Hluboká dokázala minulý týden v Jablonci urvat jednu výhru a před domácími zápasy tak měla mírnou výhodu. Jenže hned v prvním utkání se nedokázali domácí proti hostujícím nadhazovačům a zaznamenali pouze jeden úspěšný odpal. To nemohlo stačit na vítězství. To v druhém duelu bylo k vidění podstatně více doběhů, ale byli to opět baseballisté ze severu Čech, kdo se radoval z vítězství a nakonec i z postupu do finále 1. ligy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Opening Weekend Extraligy přinesl divácký rekord

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..