ČeskoMB

ME U23: Češi vyhráli Mistrovství Evropy U23

Český tým opět na Mistrovství Evropy U23 postoupil do finále. Před dvěma lety skončil na druhém místě. I proto si letos všichni přáli, aby to letos bylo o stupínek výš.

Oba týmy na kopec nasadili nadhazovače, kteří mají bohaté zkušenosti z národních nejvyšších soutěží. Na německé straně tak házel Sasha Koch, na české Lukáš Hlouch. A oba dokázali v první směně udržet čistý štít. Německý nadhazovač dokonce zaznamenal 3 strikeouty. Jenže hned v úvodu druhé směny uděřili čeští hráči, když se dostali do dvoubodového vedení.

V dohrávce však Němci okamžitě snížili zásluhou homerunu Pascala Amona. Skóre se opět měnilo až ve čtvrté směně, kdy Martin Zelenka poslal daleký odpal do středního pole a nejenže doběhl na třetí metu, ale zároveň stáhl pro bod Martina Mužíka. O směnu později jej napodobil Marek Chlup, jenž si zase připsal další stažený bod.

Čeští nadhazovači drželi německé pálkaře a moc je nepouštěli do tlaku. Lukáš Hlouch povolil pouze 2 hity za 3.1 směny. Následně odházel necelé tři směny Ondřej Furko, který zachránil situaci ve čtvrté směně, kdy šel na kopec s plnými metami a jedním outem. Utkání pak uzavřel Daniel Padyšák. Češi se tak poprvé v kategórii U23 stali Mistry Evropy a navázali na dva tituly v kategorii U21.

Ocenění si odnesli také Martin Mužík a Filip Smola. První jmenovaný si odnesl cenu pro nejjužitečnějšího hráče, druhý pro nejlepšího pálkaře.

   1  2  3  4  5  6  7   R  H  E
Česká republika 0 2 0 1 1 0 0 4 6 0
Německo 0 1 0 0 0 0 0 1 3 1

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  WBSC Europe zveřejnila novinky k Poháru Mistrů

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..