MBMLB

VIDEO: Nadhazovači Astros odházeli kombinovaný no-hitter

Nedělní zápas Houston Astros a Seattle Mariners přinesl dvanáctý no-hitter v historii Astros. Při výhře 9-0 se o něj na Minute Maid Parku postarali hned čtyři hráči.

Snový debut prožil Aaron Sanchez, kterého Houston získal před koncem přestupového období. Sanchez odházel šest inningů. Po něm přišel na řadu bullpen domácích. Will Harris, Joe BiaginiChris Devenski navázali na práci Sancheze a také nepovolili Mariners ani jeden hit. Zajímavé je, že pro Biaginiho to byl také debut v dresu Astros.

Sanchez je dle Elias Sports Bureau pátým startujícím nadhazovačem, který odházel no-hitter při svém debutu. Doplnil tak čtveřici Don Carwell (Cubs, 1960), Mark Langston (Angels, 1990), Wilson Alvarez (White Sox, 1991) a Hideo Nomo (Red Sox, 2001). Langston, stejně jako Sanchez, se tehdy podílel na kombinovaném no-hitteru.

Pro Astros byl tento no-hitte rjiž dvanáctým v klubové historii a jsou tak týmem s druhým nejvyšším počtem no-hitterů v historii MLB. Přitom do soutěže vstoupili až v roce 1962.

Tento no-hitter byl čtrnáctý kombinovaný v historii MLB. Astros jsou teprve třetím týmem soutěže, který má dva a více kombinovaných no-hitterů. Dalšími dvěma kluby jsou Angels a Orioles.

Elias Sport Bureau také upozornilo, že pálkaři Mariners umožnili no-hitter po dvaadvaceti dnech, což je sedmý nejnižší počet mezi no-hittery v historii. Rekord drží White Sox, kteří v roce 1917 umožnili no-hitter ve dvou po sobě jdoucích dnech.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  1. liga: Po dvou kolech vede Klasik. Technika drží střed tabulky

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..