MBOstatní

VIDEO: Tchajwan ovládl Mistrovství světa U12

Podruhé v historii zvítězili na Mistrovství světa baseballistů do dvanácti let hráči Tchajwanu. Ti navíc vystřídali na vrcholu USA, které bralo zlato na posledních třech šampionátech.

Tchajwan ve finále nastoupil před plným stadionem proti Japonsku. Ve finále měl zastoupení také český baseball, když na druhé metě duel rozhodoval Marek Vičar.A ten mohl sledovat dominantní výkon domácího nadhazovače Kai-Sheng Chena, který Japonce prakticky nepouštěl do žádných příležitostí. Na kopci nakonec vydržel 5 směn a soupeři povolil pouze 3 hity. Navíc sám táhl i útok, když odpálil jediný homerun zápasu. Díky tomu nakonec Tchajwan zvítězil 4-0 a raduje se z výhry na šampionátu.

Se dvěma zlatými a třemi stříbrnými medailemi jsou Tchajwanci nejúspěšnější krajinou na Mistrovství světa této kategórie. Navíc jako jediní dokázali Tchajwanci na každém šampionátu postoupit do finále. Konkurovat jim můžou pouze Američané, kteří mají 3 zlaté medaile. Letos však nedokázali postoupit do Super Round a skončili sedmí. Hned za Američani pak skončila Česká republika. Bronz si z letošního MS odváží Kuba, která porazila Koreu 2-1.

Finále R H E
Tchajwan 4 5 3
Japonsko 0 4 1
 
 

Home

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Tempo Praha přivádí trojici Venezuelanů

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..