ČeskoMB

1. liga: Finálová série je zatím vyrovnaná

Prvními dvěma zápasy začalo finále 1. ligy mezi Bleskem Jablonec a Klasikem Frýdek-Místek. Kažý z nich nakonec poznal jiného vítěze a série je zatím vyrovnaná.

V prvním duelu se domácímu Blesku povedlo odskočit soupeři již v úvodní směně, kdy jablonečtí zaznamenali 4 doběhy. Do konce čtvrté pak Blesk přidal dalších 5, což se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor. V páté směně totiž hosté z Frýdku-Místku zaznamenal tzv. “big inning” a sedmi doběhy se dostali na dostřel domácím. Ti pak již nedopustili žádné zaváhání. Nakonec utkání dovedli do vítězného konce a zvítězili 11-9.

Ve druhém duelu to byli naopak hosté, kdo si jako první dokázal vytvořit komfortní náskok a po šesti směnách vedli 9-4. V sedmé směně dokázali domácí třemi body vykřesat jiskřičku naděje, ale víc Klasik nepovolil. Navíc hosté přidali další doběhy a nakonec zvítězili 14-7.

Po prvním víkendu je tak série vyrovnaná 1-1 na zápasy a následující týden se přesouvá do Frýdku-Místku, kde oba celky sehrají dva zápasy. Pokud by nikdo nedokázal zvítězit dvakrát, tak by se páté rozhodující utkání hrálo 28. září v Jablonci.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  MLB: Adam Macko zařazen na roster MLB Spring Breakout

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..