MBMLB

Cards, Astros a Braves dalšími postupujícími do playoff MLB

Uplynulý víkend poznala MLB další tři psotupující do playoff. Již předtím známé účastníky Dodgers a Yankees nyní doplnily tři týmy.

Jako první z nich si postup vybojovali baseballisté Atlanty. Ti si po výhře 6-0 nad San Francisco Giants zabezpečili prvenství ve východní divizi National League. Pro klub je to druhé vítězství v divizi v řadě. Na rozdíl od loňského roku, kdy se na první místo vyšplhali trochu neočekávaně, se letos s Braves na postup do vyřazovacích bojů víceméně počítalo. A parta kolem Ronalda Acuny Juniora, Freddieho Freemana nebo Joshe donaldsona může letos dojít daleko.

Potřetí v řadě se také z vítězství v divizi radují hráči Houstonu Astros. Šampioni z roku 2017 opět zvítězili v západní divizi American League, k čemu jim dopomhla vysoká výhra 13-5 nad Los Angeles Angels. Velkou měrou se na ni podílel George Springer, jenž zaznamenal 3 homeruny. Pro Astros to byla také výhra číslo 102 a chybí jim jediná, aby vyrovnali rekord klubu, který stanovili minulý rok. Do konce základní části navíc odehrají ještě 6 utkání a je velmi pravděpodobné, že získají více, než jednu výhru.

Cardinals naopak postupují do playoff po třech chudých letech. Postup je o to sladší, že si jej vybojovali vyhranou sérii na stadionu odvěkého rivala Chicago Cubs, které smetli ve čtyřech duelech v řadě. To se jim na Wrigley Field poprvé od května 1921. 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: American Alec Lemmon returns to Hluboká

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..