AktualityČeskoMBReprezentace

ME: Boj až do úplného konce

Zápas jako na houpačce, vypjaté situace, diskutabilní výroky sudích, dokonalé souhry v obraně a nakonec těsná prohra v nastavené 10. směně. I takto se dá popsat dnešní čtvrtinálový zápas ME se Španělskem.

První možnost ke změnění stavu měl český tým již na začátku 2. směny, kdy naplnil mety, ale nakonec se nepovedlo proměnit ani jeden z možných doběhů. To hned dohrávce potrestali Španělé když stáhli 2 body. Až na tento malý “přešlap” na kopci stále dominoval Radim Chroust, který na kopci vydržel až do pátého inningu.

Magická 5.

Při začátku 5. směny to vypadalo, jakoby celá lavička nároďáku dostala nový náboj. Prvním impulsem byl úspěšný single a následná krádež druhé mety v podání Jakuba Hajtmara. Toho na pálce následoval leader lineupu Martin Schneider, který předvedl ukázkový homerun a zařídil tak srovnání stavu na 2:2. Tím to však nekončilo. Hned po dorovnání se na pálku postavil Martin Mužík, který svým hitem poslal domů Petra Čecha, který doběhl pro vedoucí bod. V dohrávce však Jesus Ustariz trefil homerun, který znamenal opět změnu stavu a to na 3:4.

Šťastná sedmička?

Když se v 7. směně na pálce prosadil Matěj Hejma svým odpalem za plot, znamenalo to vyrovnání, a také přiblížení se k výhře. Španělé následně obsadili mety a to pro oko českého fanouška nevypadalo vůbec přijemně. V té době už na kopci působil Lukáš Hlouch, který však udržel nervy a nezazmatkoval. nádhernou kombinaci předvedl Petr Zýma na 3. metě, který zachytil prudký hit. Následně ještě stihl přihodit na domácí metu, kterou bránil Martin Červenka a na světě byla první sporná situace. Rozhodčí ohlásil out na domácí metě a nic na to nezměnily ani námitky španělských trenérů. Díky této akci byla největší hrozba odvrácena a za stále nerozhodného stavu se šlo do další směny.

Psali jsme...  College Baseball: O'Rourkeho Diablo Valley konečně vítězí

Napínavý závěr

Koncovku na kopci odházel Martin Schneider, který zápas doházel. V 10. směně přibyl další sporný moment, když rozhodčí opět označil doběh za out a opět se konala audience s vedením Španělů. Následně však dokázali poslat poslední odpal do zadního pole. Ten bohužel nebyl chycen a tak se soupeř mohl radovat z postupu. Ten znamenal zajištění postupu na kvalifikaci pro OH 2020 v Tokiu.

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Vašek Pacal

Začínající amatérský baseballový novinář

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..