ČeskoMB

ME: Češi porazili Belgii a stále živí olympijský sen

Češi po prohře se Španělskem ve čtvrtfinále sice vypadli z bojů o medaili na Mistrovství Evropy, ale stále byl ve hře postup do olympijské kvalifikace. K tomu potřebovali zvítězit ve zbylých dvou zápasech. Hned první proti Belgii zvládli.

Proti Belgii nastoupil český tým s Borisem Bokajem na kopci a hned v první směně musela obrana řešit nepříjemnou situaci s plnými metami při jednom outu. Naštěstí Češi zahráli double play a Belgičanům nepovolili ani jeden doběh.

První změna skóre nastala ve druhé směně a přišla s prvním českým hitem. Petr Čech se opřel do nadhozu Desmedta a poslal míč až přes plot ve vnějším poli.

Ve čtvrté směně se poprvé prosadili také Belgičané. Nejdříve odpálil homerun Boermans. Následně po chybě v obraně českého týmu dokázal soupeř přidat druhý doběh.

Tento úspěch Belgičany nabudil a v další směně dokonce, i s přispěním chyby v obraně, dokázali vyrovnat na 4-4. Po vyrovnání tak trenéři českého mužstva vystřídali nadhoz a na kopec šel místo Bokaje Tomáš Duffek.

V šesté a sedmé směně se dostala obrana českého výběru pod tlak soupeře, ale pokaždé si dokázala pomoct výborně zahranou Double Play. V sedmé směně to byla již čtvrtá v utkání.

V osmé směně přišla další změna na nadhazovacím kopci české reprezentace, když šel do hry Ondřej Furko. Ten sice pustil na metu hned prvního pálkaře, ale hned o chvíli později zahrál po nepříliš povedené ulejvce De Lannoye již pátou českou double play. Jenže pak daroval metu dalším dvěma pálkařům a trenéři sáhli k další změně. Na kopec tak šel Marek Minařík. Ten si rychle poradil hned s prvním pálkařem a ukončil belgický útok.

Psali jsme...  College Baseball: Michal Kovala threw his best relief of the season

Až do dohrávky osmé směny poslali Belgičané nového nadhazovače, když startujícího Desmedta vystřídal Kenny van den Branden. Český tým toho dokázal hned v osmé směně využít, když Martin Mužík dalekým odpalem zařídil Česku vedení 5-4.

Utkání tak šel v deváté směně uzavřít Daniel Padyšák, který se stává specialistou na tyto situace v národním týmu. Daniel si s touto situaci poradil na výbornou a udržel českému týmu vedení.  Čeští baseballisté tak nakonec zvítězili nad Belgii 5-4.

Češi si v neděli od jedenácti hodin zahrají s domácími Němci nejen o páté místo na šampionátu, ale hlavně o postup na olympijskou kvalifikaci.

   1  2  3  4  5  6  7  8  9   R  H  E
BELGIE 0 0 0 2 2 0 0 0 0 4 9 1
ČESKÁ EPUBLIKA 0 1 3 0 0 0 0 1 5 8 3

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..