MBMLB

Případný klub MLB v Nashville již zná své jméno

Ačkoliv je možná expanze Major League Baseball stále pouze případnou spekulací, tak skupina investorů, která se snaží dostat soutěž do Nashvillu pokračuje s přípravami na vznik nového klubu. Nově je známé také jméno týmu, s nimž by tým mohl vstoupit do soutěže. Měl by se jměnovat Nashville Stars.

S touto informací přišli zástupci skupiny Music City Baseball LLC v minulém týdnu na tiskové konferenci. Nezapomněli zmínit, že Nashville Stars se jmenoval také tým, který v městě působil v dnes již neexistující soutěži Negro League, která byla v dobách rasové segregace určena hráčům tmavé pleti. John Loar, jenž skupinu investorů na tiskovce zastupoval dodal, že skupina podepsala také spolupráci s muzeem Negro League.

“Tento stát (Tennessee) má bohatou baseballovou historii, obzvláště tady v Nashville,” dodal Loar. “Nashville Stars je v naší DNA. Je to naše značka.”

Jedním z členů skupiny Music City Baseball LLC je také Dave Stewart. Toho si budou dříve narození fanoušci pamatovat z jeho působení v MLB, kde odehrál 16 sezon v dresu Los Angeles Dodgers, Texas Rangers, Philadelphia Phillies, Toronto Blue Jays a hlavně Oakland Athletics.

Že šance Nashvillu na vlastní tým v MLB nejsou úplně malé ukázalo také to, že město bylo vzpomenuto v dokumentech soutěže, které se případnou expanzí zaobíralo. Ale stále je to pouze v teoretické rovině. Patt Courtney z vedení MLB se totiž nedávno nechal slyšet, že aktuálně neprobíhá žádný proces, který by vedl k expanzi soutěže.

  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Czech -> English (USA)…
       
    • Create a new word list…
  • Copy
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..