MBMLB

Nationals zvítězili i potřetí a jsou jednu výhru od postupu do Světové série

Po dvou prohrách před vlastními fanoušky odjeli baseballisté St. Louis Cardinals do Washingtonu, kde pokračuje finálová série dalšími zápasy. A hosté nutně potřebovali zvítězit.

Na kopci z obou mužstev stanuli nadhazovači, kterým se letos v druhé polovině sezony hodně daří. Za domácí Stephen Strasburg a za hosty Jack Flaherty. To slibovali další zajímavou bitvu nadhazovačů.

A předpoklady se vyplňovaly od začátku duelu, když se pálkaři příliš neprosazovali. Na první doběh jsme si tak museli počkat až do dohrávky třetí směny, kdy Adam Eaton stáhl pro bod mladého Roblese. O chvíli později doběhl sám pro další bod, když Ozunovi ve skluzu vypadl míč z rukavice po odpalu Rendona.

Jistota nadhozů Flahertyho pak vzala za své, z čehož pramenila meta zdarma pro Sota a divoký nadhoz, který posunul oba běžce do skórovací pozice. Toho pak náležitě využil Howie Kendrick, jenž dvoumetovým odpalem stáhl oba běžce pro další body.

Od dohrávky páté směny poslali Cardinals do hry bullpen. Ten však hned v následujících dvou směnách povolil další tři doběhy domácích.

Cardinals se proti Strasburgovi prosadili až v sedmé směně, kdy jim k tomu dopomohla chyba v podání mladého Juana Sota.

To byl zároveň jediný doběh St. Louis v utkání a Cardinals tak podlehli Nationals i potřetí v řadě a jejich šance na postup do Světové série jsou nyní minimální. Navíc další dva zápasy série se budou hrát opět ve Washingtonu.

3. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
St. Louis CardinalsSt. Louis Cardinals 0 0 0 0 0 0 1 0 0   1 7 0
Washington NationalsWashington Nationals 0 0 4 0 2 1 1 0 ×   8 11 1

[tds_note]Zajímavosti:

  • Pokud ve finále ligy prohrál klub oba první dva zápasy na vlastním hřišti, tak ani jednou nedokázal zvítězit v celé sérii.
  • V historii playoff se pouze třikrát stalo, že tým, který prohrál úvodní dva zápasy na svém hřišti, tak nakonec dokázal sérii zvrátit ve svůj prospěch. Pokaždé ve Světové sérii.
  • Strasburg se stal pátým hráčem historie MLB, který v playoff zaznamenal minimálně 2 zápasy s dvanácti strikeouty. Před ním se to povedlo čtveřici – Tom Seaver, Jim Palmer, Bob Gibson, a Gerrit Cole.
  • Howie Kendrick je druhý nejstarší hráč historie MLB, který zaznamenal v utkání playoff tři dvoumetové odpaly. Starší byl pouze Craig Biggio v roce 2005 (39 let).
  • Nationals jsou prvním týmem od roku 1966, který v prvních třech utkáních sérii povolil soupeři maximálně dva doběhy.[/tds_note]
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..