MBMLB

Čeká nás sedmý zápas! Dominantní Strasburg dotáhl Nationals k vyrovnaní série

Šestý zápas mohl letos ukončit Světovou sérii. Domácí věřili, že první výhru by si mohl připsat Justin Verlander. Naopak hosté měli na kopci Stephena Strasburga, který měl v prvním vzájemném měření sil navrch.

Verlanderovi v letošním playoff příliš dobře nevycházejí úvodní směny a potvrdilo se to i v tomto duelu, kdy Anthony Rendon dokázal stáhnout pro bod Trea Turnera.

Jenže dohrávka Washingtonu příliš nevyšla. Stephen Strasburg první nadhoz poslal přímo doprostřed strikeony a George Springer jej potrestal dvoumetovým odpalem. Následně se posunul na třetí metu po nezachyceném nadhozu a Jose Altuve jej stáhl pro vyrovnávající bod. O chvíli později již domácí vedli, když Alex Bregman odpálil solo homerun.

Další změna skóre mohla přijít v úvodu třetí směny, kdy Verlander daroval metu zdarma Eatonovi a Rendonovi. Jenže Washington to nedokázal potrestat. Také ve čtvrté směne nedokázali hosté využít situaci s dvěma běžci na metě.

Nationals se tak prosadili až v páté směně. Nejdříve vyrovnal solo homerunem Adam Eaton, aby jej o chvíli napodobil Juan Soto a Washington najednou vedl 3-2.

V dohrávce byli domácí blízko vyrovnání, kdy měli s jedním outem dva běžce ve skórovací pozici. Jenže Stephen Strasburg si pomohl strikeoutem proti Jose Altuvemu a Michael Brantley pak zaznamenal pouze groundout.

Od šesté směny jsme na kopci neviděli Justina Verlandera, který měl jistotu, že si do statistik opět nezapíše výhru ve Světové sérii. Poslední čtyři směny tak odházel bullpen Houstonu.

K zajímavé situaci, o které se bude ještě dlouho mluvit, došlo v sedmé směně. Nejdříve se dostal na metu Yan Gomes, aby o chvíli později Trea Turner po infield hitu doběhl na první metu. Jenže rozhodčí k překvapení všech vyhlásil pálkaře out kvůli bránění běžci polaři zachytit míč.

Psali jsme...  FRA: GOP obhajilo víťazstvo na French Open

Nationals ještě rozporovali situaci u videa, ale po dlouhé debatě rozhodčí rozhodnutí nezměnili.  Jenže pak přišel na pálku Anthony Rendon a dvoubodovým homerunem poslal Washington do trháku.

Po půlsměně si to ještě Dave Martinez šel vyříkat s rozhodčími a nakonec byl ze zápasu vyloučen. Nationals pak ještě podali protest, pod kterým byl zápas dohrávaný.

V deváté směně navíc Anthony Rendon přidal další dva body, když dvoumetovým odpalem vyčistil mety a Nationals se hodně přiblížili k třetí výhře. Navíc na kopci měli fantasticky házejícího Strasburga, který byl vystřídán až dva outy před koncem zápasu. Duel pak uzavřel Sean Doolitle.

[tds_note]Zajímavost:

  • Juan Soto se stal nejmladším, který zaznamenal 3 homeruny v jedné Světové sérii.
  • Vyloučení Martineze bylo dvacáté třetí v historii Světových sérií a deváté z pozice manažera. Poprvé se ale stalo, že tým, jehož manažer byl vyloučen, nakonec vyhrál zápas.
  • Justin Verlander prohrál čtvrtý zápas v řadě v situaci, kdy jeho tým mohl vyhrát sérii v playoff. To je rekord historie MLB.
  • Verlander je navíc prvním nadhazovačem historie MLB, který zaznamenal šest proher v řadě vpři svých startech ve Světové sérii.
  • Stephen Strasburg se stal třetím nadhazovačem historie (Randy Johnson, Francisco Rodriguez), který zaznamenal pět výher v jednom playoff.
  • Poprvé v historii MLB, NHL a NBA vyhrál v prvních šesti zápasech série v playoff pokaždé hostující tým.[/tds_note]

My se tak můžeme těšit na zápas číslo 7. Na kopci bychom měli vidět Zacka Greinkeho a Maxe Scherzera (případně Anibala Sancheze). Washington navíc v šestém zápase pošetřil bullpen, což může být také důležitým faktorem.Možná opět uvidíme ve hře i Gerrita Colea. Není se proč šetřit.

Psali jsme...  Češi opět uspěli na Katalánském Baseballovém Týdnu

Povede se v sedmém utkání Nationals potvrdit dominanci hostujících týmů, nebo Astros zlomí prokletí domácích v letošní Světové sérii. Věřím, že nás čeká další parádní bitva.

6. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Washington NationalsWashington Nationals 1 0 0 0 2 0 2 0 2   7 9 0
Houston AstrosHouston Astros 2 0 0 0 0 0 0 0 0   2 6 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..