MBOstatní

Do MLB chtějí další dvě hvězdy NPB

Zdá se, že v posledních letech začíná lákat severoamerická MLB čím dál více hvězd z japonské NPB. V posledních letech se tímto směrem vybrali například Shohei OhtaniYusei Kikuchi. V letošní offseason možná do MLB zamíří minimálně další dva.

Jako první se nechal slyšet vnější polař Yokohamy BayStart Yoshitomo Tsutsugo, že by rád vyzkoušel smluvený “posting system” mezi MLB a NPB. Klub k tomu dal svolení a nyní budou zástupci Yokohamy a hráč moci naslouchat nabídkám klubů MLB.

V listopadu osmadvacetiletý Tsutsugo je kapitánem Yokohamy, která jej draftovala v prvním kole NPB draftu 2009. V této sezoně pálil s průměrem .272 a zaznamenal 29 homerunů a 79 RBI. Kromě toho je Tsutsugo také pětinásobný účastník All-Star Game NPB.

Dalším hráčem, který projevil zájem o MLB je hvězda Seibu Lions Shogo Akiyama. Je otázkou, nakolik bude vstřícný klub zařadit jej do “posting systemu” (pokud vás napadá vhodné české spojení, tak nám napište do komentáře – pozn. aut.). Dle informací by Akiyamovi klub chtěl nabídnout dlouholetý lukrativní kontrakt. Velký zájem o jeho služby projevuje také organizace Rakuten Golden Eagles.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Hroši beat Tempo for the second time. However, they lost Menšík

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..