MBMLB

Flashback: Když Světovou sérii přerušilo zemětřesení

Baseballovou historii píšou nejen výkony hráčů na hřišti, ale také různé momenty, které hráči nedokáží ovlivnit. Mezi ně patří také rozmary přírody. Jeden z nejpamátnějších se odehrál přesně před třiceti lety v průběhu Světové série mezi San Francisco Giants a Oakland Athletics.

Stalo se tak půlhodinu před začátkem třetího utkání v San Franciscu. V hledišti stadionu Candlestick Park se již tísnily davy fanoušků, všichni aktéři již byli na místě, přímý televizní přenos zrovna začal a najednou to přišlo. Na San Francisco udeřilo zemětřesení o síle 6,9 Richterovy škály. Televizní diváci po celé zemi mohli v přímém přenosu slyšet polekaného Al Michaelse říkat, “Máme tady zemětřesení!”

Samotné zemětřesení trvalo “pouze” 15 vteřin, ale v San Franciscu a okolí napáchalo mnoho škod. Na svědomí mělo 63 mrtvých, skoro čtyři tisíce zraněných a nespočet zničených budov a staveb. Naštěstí na baseballovém stadionu nadělalo jen minimální škody a nikdo neutrpěl vážnější zranění. Bůhví, jak by to dopadlo, kdyby bylo epicentrum blíže Candlestick Parku, kde se v té době tísnili tisíce fanoušků.

Každopádně, činovníci z Major League se rozhodli utkání odložit. Protože infrastruktura a nálada v oblasti nepřála myšlenkám na sport a třetí zápas se tak odehrál až o deset dní později 27. října.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  College Baseball: Kovala zachraňoval Georgia Tech. O'Rourke má první homerun

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..