MBOstatní

Hawks a Giants postupují do Japan Series

V neděli jsme mohli poznat oba postupující do finále japonské NPB. Seibu Lions i Hanshin Tigers potřebovali zvítězit, pokud si chtěli zachovat naději na postup do Japan Series. Nakonec se tak nestalo. 

Do Japan Series tak opět postupují obhájci z fukuoky, kteří v semifinále nepovolili Seibu Lions ani jednu výhru a stejně jako minulý rok postupují dál. Pro Lions, kteří vstupovali do série s automatickým vedením 1-0 (díky vítězství v divizi v základní části), to je další nepříjemná rána od Fukuoky. Hawks tak budou bojovat o to, aby získali třetí titul v řadě, což se v minulosti povedlo pouze třem klubům (Giants, Lions a Buffaloes). Každopádně jsou Hawks nejúspěšnějším celkem poslední dekády, když od roku 2010 jako jediný klub dokázali postoupit do Japan Series šestkrát. V předešlých pěti případech z toho byl pokaždé titul.

Druhým postupujícím do letošní Japan Series je nejúspěšnější japonský klub všech dob Yomiuri Giants. Ti dokázali v semifinále zdolat Tigers poměrem 4-1 na zápasy a postoupit do finále poprvé od roku 2013. Tehdy ale v Japan Series prohráli s Rakuten Golden Eagles. Svůj poslední (a dvaadvacátý titul) Giants získali v roce 2012. Letos tak můžou ukončit sedmileté čekání na výhru v Japan Series. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Hroši porazili Tempo i podruhé. Přišli ale o Menšíka

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..