MBMLB

Houston vítězí ve Washingtonu i potřetí a chybí mu jedna výhra k zisku titulu

V pátém zápase Světové série se měli proti sobě původně představit esa obou celků. Za domácí Max Scherzer, za hosty Gerrit Cole. Jenže pár hodin před zápasem se fanoušci dozvěděli, že Scherzer kvůli problémům se zády nenastoupí a nahradí jej Joe Ross.

První směna byla pro oba celky trochu ospalá a oba startéři ji zvládli na výbornou. Až ve druhé směně jsme se dočkali prvních doběhů. Nejdříve se dostal na metu po hitu Yuli Gurriel, aby jej následně homerunem stáhl Yordan Alvarez.

Velkou šanci měli v dohrávce druhé směny také domácí. Ti do ní vstoupili jednometovými odpaly Juana Sota a Howieho Kendricka. Jenže Cole si nejdříve pomohl strikeoutem proti Zimmermanovi, aby následně Victor Robles poslal míč pouze na double play. Washington tak z nadějné situace nevytěžil vůbec nic.

Další změna stavu přišla v úvodu čtvrté směny, kdy Carlos Correa dokázal napodobit Alvareze a také zaznamenal dvoubodový homerun.

Joe Ross nakonec vydržel na kopci pět směn a od šesté se do hry dostal bullpen domácích. To Gerrit Cole vydržel na kopci sedm směn a Nationals povolil pouze jeden doběh po solo homerunu Juana Sota. Ten jenom potvrdil, že se mu proti Coleovi v této sérii daří.

Hned v další půlsměně si vzali hosté doběh zpátky. Yuli Gurriel stáhl úspěšným odpalem Georgea Springera, jenž předtím odpálil double. A v deváté směně bylo pro Washington ještě hůř, když George Springer odpálil dvoubodový homerun.

Ryan Pressly pak v dohrávce pohodlně zahrál tři outy a Houston se mohl radovat ze třetí výhry v řadě. Navíc se poprvé ujímá vedení v letošní Světové sérii.

[tds_note]Zajímavosti:

  • Yordan Alvarez se stal nejmladším hráčem narozeným na Kubě, který odpálil homerun. Ve věku 22 překonal Jose Canseca.
  • Alvarez svým homerunem stáhl pro bod Yuli Gurriela. Poprvé v historii Světové série se stalo, že Kubánec homerunem stáhl pro body jiného Kubánce.
  • Correa se stal třetím hráčem na pozici spojky v historii MLB, který ve Světové sérii zaznamenal tři zápasy s minimálně dvěma staženými body. Před ním se to povedlo legendám Pee Wee Reesemu a Honusi Wagnerovi.
  • Yordan Alvarez se stal nejmladším hráčem týmu americké ligy od roku 1957, který zaznamenal v utkání Světové série 3 hity.
  • George Springer je spolu s Chasem Utleym jediným pálkařem ve Wild Card éře (od 1994), který má 7 homerunů v zápasech Světové série.
  • Pouze potřetí v historii zvítězili v prvních pěti zápasech Světové série pokaždé hostující týmy (1906, 1996). Šestkrát se to ještě nikdy
  • nepovedlo.
  • Astros jsou prvním týmem historie, který ve třech utkáních Světové série v řadě na hřišti soupeře inkasoval maximálně 1 doběh.[/tds_note]
Psali jsme...  EXL: Třebíč posílí havajský baseballista Breland Almadova

V pondělí nás čeká den volna a celá mašinerie se přesune do Texasu. Tam se odehraje zbytek série. O vítězi může rozhodnout již šestý zápas, ve kterém proti sobě nastoupí Justin VerlanderStephen Strasburg.

5. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Houston AstrosHouston Astros 0 2 0 2 0 0 0 1 2   7 10 0
Washington NationalsWashington Nationals 0 0 0 0 0 0 1 0 0   1 4 0

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..