MBOstatní

Japan Series: Fukuoka vyhrála první duel

První finále japonské NPB nabízelo zajímavou podívanou, když obě strany na kopec postavili svá esa. Domácí Fukuoka začala utkání s Kodai Sengou a hostující Giants se Shunem Yamaguchim.

Ačkoliv domácí nadhazovač působil na kopci mnohem lepším dojmem, tak byl první, kdo povolil doběh. Ve druhé směně solo homerunem otevřel bodový účet utkání zkušený Shinnosuke Abe. Domácí však dokázali odpovědět hned v dohrávce, když dvoubodový homerun zaznamenal Yurisbel Gracial. Kubánský pálkař tak potvrdil, že mu letošní playoff vychází, když v prvních osmi směnách měl 10 hitů z třiceti stavů na pálce.

Kenga pak začal utkání dominovat a hosté se proti němu nedokázali prosadit. Domácí nadhazovač nakonec vydržel na kopci 7 směn a povolil Giants pouze 3 hity. Hostující Yamaguchi byl na kopci vystřídán po šesté směně za stavu 3-1 pro Hawks, což se nakonec ukázalo jako klíčové. Domácí totiž dokázali zatlačit na bullpen Hawks a čtyřmi body navýšili své vedení.

Fukuoka nakonec zvítězila 7-2 a ujala se vedení v Japan Series. Druhý zápas se hraje opět v neděli na Yafuoku Dome ve Fukuoce. Hawks jsou tak o krok blíže k zisku třetího titulu v řadě. Navíc pro ně mluví historické statistiky. 62% týmů, které v Japan Series vyhráli první duel, nakonec vyhráli titul. Naposledy se ze tří titulů v řadě radovali Seibu Lions v letech 1990-1992.

1. zápas 1 2 3   4 5 6   7 8 9   R H E
Yomiuri 0 1 0   0 0 0   0 0 1   2 6 0
Fukuoka SoftBank 0 2 0   0 0 1   4 0 x   7 10 1

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Jakub Malík pravděpodobně odehraje poslední kompletní sezónu v Extralize

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..