MBNázory

Komentář: Co čekat od zápasu číslo 7?

Co víc si může nezaujatý baseballový fanoušek přát, než rozhodující zápas číslo sedm ve Světové sérii. Ať už se v předešlých šesti zápasech událo cokoliv, o vítězi rozhodne jeden jediný duel. Zápas číslo sedm je takový baseballový Superbowl.

Uvažoval jsem, komu bych více věřil, kdybych si na utkání dnes vsadil. V posledním komentáři jsem psal, že bych dal peníze spíše asi na Washington. Ale to jen v případě, že bych rozhodně chtěl sázet ,nebo nevěděl co s penězi. Protože stále hrajete s kulatým míčem a při tak vyrovnaných týmech může o vítězi rozhodnout jakákoliv maličkost. Proč ale o něco víc věřím Nationals?

Max Scherzer

Zmiňoval jsem to již v průběhu šestého utkání na našem Twitteri. Server TheAthletic.com dělá každým rokem anketu mezi hráči MLB a v ní, kromě jiných, pokládá otázku, koho by chtěli mít na kopci v zápase číslo 7 Světové série. A většina hráčů se shodla na jméně Max Scherzer. Navíc jej považují za nadhazovače, který je pro pálkaře nejvíce nepříjemným soupeřem. Pokud jsou tedy jeho záda v pořádku a vydrží celý zápas, tak mu věřím více, než Greinkemu. Pokud ale vydrží na kopci méně jak 5 směn, budou mít (vzhledem k síle bullpenu) větší šance Astros.

Domácí prokletí

Pokud budeme v následujících letech psát o letošní Světové sérii, tak rozhodně neopomeneme to, jak se v ní nedařilo domácím týmům. Vždyť ve všech šesti dosavadních duelech pokaždé zvítězil hostující tým. Navíc na domácí bude před vlastními fanoušky ležet velká míra zodpovědnosti. 

Zápasy o vše

Vzpomenete si ještě na Wild Card mezi Nationals a Brewers, kdy Washington otáčel zápas třemi body v osmé směně, aby nakonec zvítězil 4-3? Nebo rozhodující pátý duel divizní série s Los Angeles Dodgers, kdy Nationals jednoznačně porazili jednoho z největších favoritů na letošní titul? Svěřenci Davea Martineze ukázali, že jsou psychicky hodně silní a tyto výhry jim rozhodně dodali hodně sebedůvěry. Nyní vědí, že umí porazit kohokoliv a kdykoliv.

Psali jsme...  EXL: Do Kotlářky Praha se vrací Angel Vilchez

Kolektiv

Další velmi důležitý faktor. Po problémech s asistentem generálního manažera se v několika článcích amerických novinářů objevila také informace, že v týmu Astros nepanují úplně (zkusím časem přidat odkazy). Naopak v mužstvu Washingtonu panuje dobrá nálada a chemie.

Každopádně, říct, že Washington je favoritem nemůžu. Dokonce radit vám, ať si na něj vsadíte bych si také nedovolil. Z osobního hlediska mi je jedno, kdo vyhraje titul. Samozřejmě, vítězství Washingtonu by byla sportovní pohádka týmu, který po prvním měsíci základní části vypadal spíše, že bude bojovat o první místo na draftu, než v Major League. A já mám pohádky rád.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..