Aktuality

MLB potvrdila, že se Oakland může přestěhovat do Las Vegas

Ačkoliv to minulý týden z vyjádření komisaře MLB Roba Manfreda vypadalo tak, že stavba nového stadionu pro Oakland Athletics by mohla být brzy oznámena, tak dnes je vše jinak.

Představitelé města v severní Kalifornii totiž dle vedení MLB nepodnikají žádné kroky k tomu, aby se mohlo začít se stavbou stadionu pro Athletics. I proto se dnes nechal komisař Manfred slyšet, že přemístění klubu je ve hře. Novinářům to řekl starosta Oaklandu Libby Schaaf, kterému to měl Rob Manfred oznámit na společném jednání.

Ve světle toho, že předměstí Las Vegas, Henderson, vyvíjí maximální snahu a přilákaní některého z klubů do města, tak je toto oznámení důležitou zprávou. Pro Oakland to není dobrá zpráva, protože město již přišlo o tým NFL a basketbalový klub Golden State Warriors otevřeli před pěti lety novou arénu v San Franciscu. Pokud by se A’s stěhovali do Las Vegas, tak by to bylo již čtvrté stěhování této organizace v historii. Ta původně začínala v roce 1901 ve Philadelphii. Následně se stěhovala do Kansas City a od roku 1968 působí v Kalifornii.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  MLB The Show umožní hrať ako baseballistka

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..