MBMLB

Nečekaný hrdina Anibal Sanchez zařídil první výhru Washingtonu v NLCS

V pátek začalo prvním utkáním finále Národní ligy mezi St. Louis Cardinals a Washington Nationals. Domácí Cardinals poslali na kopec Milese Mikolase a hosté Anibala Sancheze.

A byl to domácí nadhazovač, který povolil první hit a také doběh. V úvodu druhé směny Yan Gomes dvoumetovým odpalem stáhl Howieho Kendricka.

Po tomto doběhu však fanoušci další neviděli hodně dlouho. Miles Mikolas a ani Anibal Sanchez pálkaře k ničemu nepouštěli.

V sedmé směně poslali domácí na kopec místo Mikolase Giovannyho Gallegose. Toho přivítal Adam Eaton třímetovým odpalem a tak šel situaci zachraňovat zkušený Andrew Miller. Ten zaznamenal strikeout proti Juanu Sotovi a pak byl nahrazen Johnem Brebbiou. Ten už si tak dobře nevedl a po odpalu Kendricka přidal Washington druhý doběh v zápase.

Úplně jiný příběh psal Anibal Sanchez. Ten ukrajoval out za outem aniž by domácí proti němu zaznamenali úspěšný odpal. Když chyběli poslední čtyři, tak se na pálku postavil poprvé v utkání Jose Martinez a poslal míč do středního pole pro první hit Cardinals v zápase. To byl také konec pro Sancheze a Nationals poslali do hry bullpen.

[tds_note]Zajímavosti zápasu:

  • Anibal Sanchez zaznamenal 5 směn bez umožněného hitu v utkání playoff podruhé v kariéře (Zápas č. 1 ALCS byl prvním). Pouze čtyřem dalším nadhazovačům historie MLB se to povedlo min. dvakrát – Max Scherzer (4), Justin Verlander (2), Tom Glavine (2) a Jim Longborg (2).
  • Sanchez je zároveň jediným nadhazovačem historie, který v playoff zaznamenal dva zápasy s minimálně šesti odházenými směnami bez umožněného hitu.
  • Eatonův Triple byl pouze třetím v historii Nationals v playoff – (Bryce Harper v G5 2012 NLDS a Andre Dawson v G1 1981 NLDS).
  • Sanchez je pouze šestým startérem historie MLB, který v playoff odházel 7.2 směny bez umožněného hitu.
  • Washington je prvním týmem od roku 2013, který v utkání playoff povolil soupeři 1 hit. Naposledy se to povedlo Detroitu v prvním utkání ALCS a startérem byl…… Anibal Sanchez.[/tds_note]
Psali jsme...  EXL: Hroši porazili Tempo i podruhé. Přišli ale o Menšíka

Releiver Sean Doolittle pak dokázal utkání doházet bez umožněného hitu a Washington se tak může radovat z první výhry v sérii. Navíc pro další zápasy bude mít k dispozici Maxe Scherzera a Stephena Strasburga. Ve druhém duelu, který se rozehraje v sobotu od 22:08 CET proti sobě stanou na kopci již zmíněný Scherzer a Adam Wainwright za Cardinals.

1. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Washington NationalsWashington Nationals 0 1 0 0 0 0 1 0 0   2 10 1
St. Louis CardinalsSt. Louis Cardinals 0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 1 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..