MBOstatní

NPB Draft: Roki Sasaki míří do Mariners

Ve středu proběhl v Japonsku draft NPB, kde si týmy vybírali nejtalentovanější mladíky. Dle předpokladů největší zájem byl o nadhazovače Roki Sasakiho. O toho projevily zájem hned čtyři týmy (Mariners, Fighters, Lions a Golden Eagles) a tak došlo na losování (viz. poznámka). Nakonec se nejšťastnějším celkem v této loterii stala organizace Chiba Lotte Mariners.

Dalším hráčem, o kterého se losovalo, byl nadhazovač Yasunobu Okugawa. Ten podle losu zamíří do mužstva Tokyo Yakult Swallows. Neúspěšní v tomto losu byli zástupci Tigers a Giants.

Hráči mají nyní několik týdnů čas, aby s týmy, které si je vybraly, podepsali smlouvu. Obzvlášť zajímavé bude sledovat situaci u Sasakiho, kolem něhož krouží mnoho skautů týmů MLB. Může se tak stát, že japonský talent místo NPB zamíří přes oceán do Spojených států.

[tds_council]NPB Draft:

Velkým rozdílem mezi draftem NPB a MLB je to, že každý tým si před draftem zvolí hráče, jenž je pro ně volbou číslo jedna. Pokud se dané jméno opakuje minimálně u dvou mužstev, tak přichází na řadu losování. Každý tým má tak šanci získat největší hvězdu. Zatím se ale nikdy nestalo, aby mělo o jednoho hráče zájem všech 12 klubů. Rekordem je rok 1989, kdy mělo 8 týmů na čísle jedna Hideo Noma. O rok později se pak 8 mužstev snažilo získat Hideo Koikeho. [/tds_council]

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  College Baseball: Martin Zelenka had 3 HR in 2 games

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..