MBOstatní

NPB: Giants poprvé v playoff prohráli, Hawks krok od postupu

Dalšími dvěma zápasy pokračovalo semifinále japonské NPB. Ačkoliv jsme již dnes mohli poznat prvního postupujícího do Japan Series, tak se tak zatím nestalo.

Yomiuri Giants chybí jedna výhra k postupu do finále, ale jak se ukazuje, tak udělat ten pověstný poslední krok je někdy nejtěžší. Giants se mohli dočkat již ve třetím utkání série proti Hanshin Tigers a zpočátku to pro ně vypadalo velmi dobře. Po čtyřech směnách totiž vedli 4-1 a hosty příliš do tlaku nepouštěli. Jenže pak přišla pátá směna, kdy baseballisté Tigers zaplnili všechny mety bez jediného outu. Domácím nepomohlo ani dvojí střídání na nadhozu a Tigers pěti doběhy otočili skóre ve svůj prospěch. V dohrávce však Giants zásluhou dvoubodového homerunu Okamota vyrovnali. O vítězi tak rozhodla devátá směna. Yusuke Oyama se opřel do odpalu a poslal míč až mezi diváky. Díky tomu Tigers zvítězili 7-6 a stále živí naději na postup do Japan Series. K tomu ale potřebují další tři výhry v řadě.

3. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Yomiuri Giants 0 0 1 0 5 0 0 0 1 7 12 0
Hanshin Tigers 0 0 3 1 2 0 0 0 0 6 9 1


Seibu Lions sice vstupovali do série s jednou výhrou, kterou dostali automaticky díky lepsímu postavení v základní části. Po třech odehraných zápasech semifinále je to nakonec jejich jediná výhra v sérii. V pátek totiž nedokázali recept na startujícího nadhazovače Fukuoky. Kodai Senga v dresu Hawks odházel osm směn a nepovolil ani jeden doběh. Pálkařům povolil pouze 2 hity a 3 mety zdarma. Zároveň deset z nich vyřadil strikeoutem. 

Na pálce se Hawks mohli opřít hlavně o Taisei Makiharu, který stáhl pět ze sedmi doběhů mužstva. I díky tomu Fukuoka zvítězila 7-0 a je jeden krok od postupu do Japan Series, kde obhajuje loňský titul. Rozhodnout mohli baseballisté Hawks již v sobotu, ale protože se na Japonsko žene mohutný tajfun, který by měl mít vrchol právě v sobotu, tak vedení ligy čtvrtý zápas raději přeložilona neděli.

Psali jsme...  MLB: Adam Macko odehrál první zápas za Toronto Blue Jays
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Fukuoka SoftBank Hawks 1 2 0 2 0 0 0 0 2 7 14 1
Seibu Lions 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 1

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..