MBMLB

Rays vymazali Verlandera a vynutili si pátý zápas

Ve čtvrtém utkání měli také baseballisté Tampa Bay Rays nůž na krku. Pokud by totiž prohráli, tak pro ně sezona končí. Naopak Houston by si výhrou zajistil postup do finále Americké ligy.

Astros na kopec vyslali jednoho z adeptů na ocenění Cy Young pro nejlepšího nadhazovače Justina Verlandera. Domácí méně známého Diega Castillu. Zatím co Castilla udržel v první směně čistý štít, tak Verlander povolil homerun Tommymu Phamovi. Kromě Phama si hit v první směně připsali další 4 pálkaři Rays a domácí tak vedli 3-0.

Domácí nakonec stáhli Castillu v průběhu druhé směny a bylo jasné, že nás čeká bullpen day. Houston se dlouho nedokázal prosadit proti domácímu nadhozu. Ve čtvrté směně byl blízko doběhu Jose Altuve, ale fantastická práce v podání dvojice Kiermaier-Adames znamenala out na domácí metě.

Co se nepovedlo Houstonu, to se povedlo v dohrávce domácím, když Willy Adames otevřel půlsměnu solo homerunem přes střed hřiště. To také znamenalo, že Justin Verlander šel z kopce a do hry se dostal také bullpen Astros.

[tds_note]Zajímavosti zápasu:

  • Rays jsou prvním týmem, kterému se povedlo v utkání playoff třikrát doběhnout proti Verlanderovi v první směně.
  • Justin Verlander odházel pouze 3.2 směny. Byl to jeho nejkratší start od 9. srpna 2018. Čili 48 zápasů zpátky (pokud počítáme i playoff).
  • Tommy Pham vede statistiky playoff s devíti hity. Navíc je jediným hráčem, který zaznamenal hit v pěti utkáních playoff.[/tds_note]

Astros se dlouho proti nadhazovačům domácích nedokázali prosadit. Teprve v osmé směně odpálil solo homerun Robinson Chirinos. V deváté směně dokázal Houston obsadit dvě mety s jedním outem a tak šel na kopec Blake Snell, aby zavřel zápas. Ten tento úkol zvládl bezchybně a Rays se mohli radovat z druhé výhry v sérii. O postupujícím do finále Americké ligy proti New York Yankees rozhodně až páté utkání.

Psali jsme...  EXL: Draci mají první výhru. Třebíč je stále stoprocentní
4. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Houston AstrosHouston Astros 0 0 0 0 0 0 0 1 0   1 6 0
Tampa Bay RaysTampa Bay Rays 3 0 0 1 0 0 0 0 0   4 13 0

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..