MBMLB

Světovou sérii 2019 vyhráli Washington Nationals!

Co víc si mohli baseballoví fanoušci přát, než zápas číslo 7 Světové série. Navíc když na kopci proti sobě začínali dva držitelé ocenění Cy Young pro nejlepšího nadhazovače.

A domácí Zack Greinke vstoupil do zápasu výborně, když po osmi nadhozech zahrála obrana tři outy. Max Scherzer v dohrávce daroval jednu metu zdarma, ale také v první směně nepovolil ani jeden doběh.

První hit jsme viděli v úvodu druhé směny, kdy se prosadil Juan Soto. Jenže po odpalu Kendricka zahrála domácí obrana double play a bylo po šanci hostí. To domácí vstoupili do dohrávky mnohem lépe, když Yuli Gurriel solo homerunem otevřel skóre. Pak přišli další dva hity a s Scherzerem to nevypadalo dobře. Jenže pak se chytil a nepovolil Astros stáhnout běžce pro body.

Zack Greinke pak pokračoval ve výborném výkonu a prakticky nepouštěl hosty do tlaku. To Max Scherzer v tomto zápase příliš dominantní nebyl, což se potvrdilo v páté směně, kdy Carlos Correa využil toho, že měl běžce ve skórovací pozici a po odpalu po “lajně” jej stáhl pro bod.

Od dohrávky šesté směny jsme na kopci neviděli Maxe Scherzera a Nationals poslali na kopec Patricka Corbina. Ten směnu zvládl výborně.

V sedmé směně se ale začaly dít věci. Nejdříve Anthony Rendon solo homerunem snížil na 1-2, aby následně daroval Juanu Sotovi metu zdarma. Manažer AJ Hinch se tak rozhodl Greinkeho, jenž měl na svém kontě pouze 80 nadhozů. Na kopci je tak nahradil Will Harris a ten totálně pohořel, když se proti němu prosadil Howie Kendrick homerunem a poslal Nationals do vedení.

O směnu později bylo pro domácí ještě hůře, když Juan Soto stáhl pro čtvrtý bod Adama Eatona. V deváté dokonce Adam Eaton stáhl další dva doběhy pro Nationals a před dohrávkou tak měli hosté luxusní čtyřbodový náskok.

Psali jsme...  EXL: Do Extraligy se vrací Wesley Roemer

Ten měl uhájit Daniel Hudson a tomu se to povedlo absolutně bez problémů. Po 27 outu tak mohla propuknout euforie mezi hráči Washingtonu, kteří pro klub získali první titul v historii klubu. Nejužitečnějším hráčem se stal nadhazovač Stephen Strasburg.

[tds_note]Zajímavosti:

  • Yordan Alvarez a Yuli Gurriel jsou pouze druhým duem z Kuby, které za stejný tým zaznamenalo homerun v jedné Světové sérii.
  • Max Scherzer skončil zápas se 4 darovanými metami zadma a třemi strikeouty. Ukončil tak rekordní sérii startů, kdy měl v zápase víc strikeoutů, než-li met zdarma. Ta trvala 257 utkání, což je nejvíce v live-ball éře (od roku 1920).
  • Juan Soto zaznamenal v playoff 13 RBI, což je nejlepší výkon v historii pro hráče, který měl 22 let a méně.
  • Stephen Strasburg se stal první jedničkou draftu MLB, který se stal MVP Světové série.
  • Strasburg je také třetím hráčem historie MLB, který v playoff vyhrál 5 zápasů a jediný, kterému se to povedlo, aniž by zaznamenal prohru.[/tds_note]
7. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Washington NationalsWashington Nationals 0 0 0 0 0 0 3 1 2   6 9 0
Houston AstrosHouston Astros 0 1 0 0 1 0 0 0 0   2 9 1

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..