MBMLB

Tampa Bay žije! Deseti body přejela Houston

Tampa Bay věděla, že pokud pro ni nemá sezona skončit již v pondělí, tak musí bezpodmínečně ve třetím utkání série zvítězit. Postarat se o to měl Charlie Morton. Jenže ten nezačal úplně nejlépe, když v první směně proti němu odpálil solo homerun bývalý spoluhráč José Altuve a poslal Astros do vedení.

Zack Greinke na kopci Astros si ale nevedl o moc lépe, když v dohrávce druhé směny povolil tříbodový homerun Kevinu Kiermaierovi.

Že se na Greinkeho baseballisté Rays dobře připravili potvrdil solo homerunem o směnu později Ji-Man Choi. Ve čtvrté pak přidal další Brandon Lowe. I proto se manažer Astros rozhodl Greinkeho vystřídat a do hry se tak dostal bullpen Houstonu. Jenže ten hořel ještě víc jak Greinke a na konci čtvrté směny Rays vedli již 8-1.

To Charlie Morton vydržel na kopci pět směn a Astros povolil pouze jeden doběh. Devět pálkařů Houstonu navíc vyřadil strikeoutem. V šesté směně jej pak nahradil Chaz Roe a hned první tři pálkaři Astros si proti němu připsali hit. Yuli Gurriel navíc dva stažené body.

Domácí ale v dohrávce směny zásluhou homerunu Willyho Adamese. O směnu později dokonce Rays přidali desátý doběh, pro který doběhl Avisal Garcia po odpalu d’Arnauda.

[tds_note]Zajímavosti zápasu:

  • José Altuve odpálil již svůj desátý homerun v playoff. V historii klubu má více jen jeho spoluhráč George Springer (11).
  • Altuve desátým homerunem vyrovnal v historických statistikách MLB Chasey Utleyho. Oba vedou statistiků hráčů druhé mety.
  • Všichni hráči Rays, kteří odpálili v tomto utkání homerun (mimo Adamese), si v kariéře zahrál australskou ABL.
  • S devíti strikeouty Charlie Morton vyrovnal dosavadní rekord klubu v zápase playoff. Ten před ním držel Matt Garza (2008).[/tds_note]

Rays tak dokázali zvládnout zápas, kdy museli zvítězit a vynutili si další pokračování této série. Čtvrtý zápas je na programu již v úterý večer od 22:15. Již teď je jasné, že na kopci Astros začne Justin Verlander.

Psali jsme...  Sokol Hluboká posílil nadhoz, do nové sezóny ho povede Martin Mužík
3. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Houston AstrosHouston Astros 1 0 0 0 0 2 0 0 0   3 7 1
Tampa Bay RaysTampa Bay Rays 0 3 1 4 0 1 1 0 ×   10 12 1

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..