MBMLB

Tanaka a Torres režírovali výhru Yankees nad Astros

V sobotu začala také druhá série ligového finále. V Americké lize se poprvé v playoff utkali Houston Astros a New York Yankees.

Domácí Astros nasadili nejlépe placeného nadhazovače ligy Zacka Greinkeho. Yankees začali zápas s Masahirou Tanakou na kopci. A oba nadhazovači vstoupili do zápasu dominantně a na první hit jsme si museli počkat až do dohrávky třetí směny. Yankees se poprvé prosadili až ve čtvrté směně po hitu DJ LeMahieua, jehož o chvíli později stáhl pro první doběh utkání Gleyber Torres.

Domácí se nedokázali prosadit proti Tanakovi, který navíc přidával outy s minimem nadhozů. V šesté směně tak hosté udeřili znovu. Nejdříve poslal míč do ochozů Gleyber Torres a o chvíli po něm si první homerun v playoff připsal také Giancarlo Stanton

Od sedmé směny se dostal do hry bullpen Astros, čehož Yankees okamžitě využili, když při dvou otech zaplnili všechny mety. A mladý Gleyber Torres pak stáhl dva spoluhráče na domácí metu.

[tds_note]Zajímavosti zápasu:

  • Gleyber Torres se stal druhým hráčem historie Yankees, který v prvních čtyřech utkáních playoff v sezoně zaznamenal 6 vícemetových odpalů.
  • Torres se stal nejmladším hráčem, který zaznamenal zápas se dvěma a více odpaly a homerun od roku 1996, kdy se to v zápase č. 1 ALCS povedlo Dereku Jeterovi.
  • Torres se také stal nejmladším hráčem Yankees, který v utkání playoff zaznamenal 5 RBI.
  • Yankees zaznamenali první shutout, ve kterém povolili soupeři 3 a méně hitů, od roku 2000.[/tds_note]

Ačkoliv měl Tanaka po šesti směnách odházených pouze 68 nadhozů, tak jsme jej na kopci od sedmé směny neviděli a také Yankees dali přednost bullpenu. A málem se jim to hned v dohrávce vymstilo, když Astros při jednom outu měli běžce v rozích. Po odpalu Alexe Bregmana ale obrana dokázala zahrát double play a neumožnila domácícm dostat se na tabuli.

Psali jsme...  ČBA spustila předprodej vstupenek na Pražský baseballový týden

Když se začalo mluvit o tom, že míče v playoff nelítají tak daleko, jak v základní části, tak v podání baseballistů Yankees to nebylo znát. V deváté směně totiž Gio Urshella odpálil další solo homerun a zvýšil vedení již na 6-0. O sedmý bod se nepostaral nikdo jiný, než Gleyber Torres, pro kterého to byl již pátý stažený doběh v utkání.

Astros tak měli v dohrávce deváté směny velmi těžký úkol. Domácí se v ní ale nedokázali dostat ani na metu a tak museli v prvním utkání série přijmout prohru 0-7. Yankees tak zvítězili i ve čtvrtém zápase v playoff v této sezoně a zatím nepoznali hořkost prohry. Další utkání se hraje v noci z neděle na pondělí od 02:08 CET.

1. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
New York YankeesNew York Yankees 0 0 0 1 0 2 2 0 2   7 13 0
Houston AstrosHouston Astros 0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 3 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..