MBMLB

Walk-off homerun Correy zajistil Astros vyrovnání série

V neděli pokračovalo finále Americké ligy dalším utkáním. Houston v něm bojoval proti tomu, aby Yankees utekli do dvouzápasového trháku.

K tomu měl domácím pomoct Justin Verlander na kopci. Hosté nastoupili s Jamesem Paxtonem. Oproti prvnímu utkání nemohli Yankees nasadit Giancarla Stantona, kterého trápil natažený sval.

Na rozdíl od prvního zápasu, tak ve druhém se diváci dočkali prvního doběhu již ve druhé směně. Carlos Correa v dohrávce směny dokázal stáhnout pro bod Alexe Bregmana.

Ve třetí směně se při jednom outu dokázali dostal na metu dva hráči Astros a manažer Yankees na to reaguje stažením Paxtona a na kopec posílá Chada Greena. Ten si dokázal poradit s dalšími dvěma pálkaři a udržet Astros bez dalšího doběhu.

Jak to bylo důležité ukázala hned další půlsměna. Nejdříve si vystál metu zdarma DJ LeMahieu a Yankees měli prvního běžce v zápase. O chvíli později pak poslal míč přes plot Aaron Judge a najednou byl tým z New Yorku ve vedení.

Domácí si odpověď připravili do dohrávky páté směny, kdy šel z kopce Chad Greene a místo něj Adam Ottavino. Do jeho prvního nadhozu se opel George Springer a prvním homerunem Astros v této sérii vyrovnal na 2-2.

O chvíli později však celý stadion utichl, když Michael Brantley foul ballem trefil přímo do hlavy sekuriťáka v dugoutu Astros. Dle některých tweetů přímo z místa by snad měl být v pořádku.

V úvodu šesté směně dokázali hosté zatlačit na Verlandera a na mety dostali dva běžce. Za této situace poslal tvrdý odpal Brett Gardner přímo na Altuveho, který míč nedokázal zachytit. V tu chvíli ale ukázal skvěle čtení hry Carlos Correa, který míč okamžitě sebral a přihodil na domácí metu, kam se řítil LeMahieu. Díky tomu byl hostující hráč out a skóre zůstalo nezměněné.

Psali jsme...  EXL: Třebíč posílí havajský baseballista Breland Almadova

[tds_note]Zajímavosti zápasu:

  • Homerun Springera byl jeho dvanáctým v playoff a opět mu v této statistice patří první místo v historii klubu.
  • Springerův homerun byl také jeho desátý v playoff v pozici leadoff pálkaře. Vyrovnal se tak na prvním místě legendárnímu Lennymu Dykstrovi.
  • Correův walk-off byl pro Astros prvním walk-off homerunem v utkání playoff od roku 2005.
  • Carlos Correa je druhým hráčem historie playoff MLB, který zaznamenal walk-off hit proti stejnému soupeři. Tím druhým je David Ortiz.[/tds_note]

V sedmé směně při dvou outech se do hry dostal také domácí bullpen, když Verlandera na kopci nahradil Will Harris. A oba bullpeny dokázali udržet vyrovnaný stav až do konce deváté směny. O vítězi tak muselo rozhodnout nastavení.

Rozhodnutí nakonec přišlo v jedenácté směně. Nejdříve měli Yankees běžce ve skórovací pozici, ale nedokázali jej stáhnout pro rozdílový bod. V dohrávce se pak postavil na pálku Carlos Correa a svým druhým homerunem v utkání zajistil Astros výhru 3-2. Ta znamená vyrovnání série, která se teď přesouvá do New Yorku.

2. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   R H E
New York YankeesNew York Yankees 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0   2 6 0
Houston AstrosHouston Astros 0 1 0 0 1 0 0 0 0 0 1   3 7 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..