MBMLB

Walk-off výhra Cardinals. Vítěze série určí zápas č. 5

Ačkoliv se čekalo, že Atlanta pošle do čtvrtého utkání divizní série proti St. Louis na kopec Julia Teherana, tak tomu tak nebylo. Po krátké pauze dali trenéři přednost Dallasu Keuchelovi. Jenže ani on nedokázal zabránit tomu, aby šli Cardinals hned v první směně do vedení. Postaral se o to Paul Goldschmidt svým solo homerunem. O chvíli později se stejně prezentoval jeho spoluhráč Marcell Ozuna. St. Louis tak po první směně vedlo 2-0.

Dakuta Hudson první dvě směny hosty k ničemu nepouštěl, ale ve třetí se proti němu prosadili i pálkaři Braves, když dokázali stáhnout jeden doběh. O směnu později ale měli domácí dvoubodový náskok zpátky, když podruhé v utkání odpálil solo homerun. Když pak daroval také metu zdarma Mattu Carpenterovi, tak jej na kopci nahradil Luke Jackson.

Jenže v páté směně ukázali hráči Braves, že letos je s nimi potřeba vážné počítat. Nejdříve Adam Duvall stáhl pro bod Swansona, aby pak zazářil Ozzie Albies, který dvoubodovým homerunem poslal Braves do vedení 4-3.

Velmi složitá situace pro domácí nastala v první půlsměně sedmé směny, kdy Dexter Fowler nezachytil vysoký odpal Ronalda Acuny Jr.. Ten si díky tomu doběhl až na třetí metu. Jenže pak Ozzie Albies odpálil míč pouze ke druhé metě a Acuna tak nemohl doběhnout pro bod. Domácí pak poslali na kopec zkušeného Andrew Millera, který vyřadil strikeoutem Freddieho Freemana. Následně daroval dvě emty zdarma, čímž Braves zaplnili všechny mety. Adeiny Hechavarria pak poslal míč pouze do levého pole, kde jej ze vzduchu zachytil Marcell Ozuna.

Domácí Cardinals je za to v dohrávce osmé směny dokázali vytrestat, když Yadier Molina při dvou outech stáhl ze druhé mety pro vyrovnávající bod Paula Goldschmidta a začínalo se opět znova.

Psali jsme...  EXL: Angel Vilchez returns to Kotlářka Praha

Do deváté směny Cardinals poslali hodně překvapivě na kopec Carlose Martineze, který nezvládl závěr předešlého utkání. A Ronald Acuna Jr. se proti němu opět dokázal prosadit, když odpálil dvoumetový hit do levého pole. Jenže pak vyřadil další tři pálkaře Braves a Cardinals měli před sebou dohrávku směny.

Tu otevřel Tommy Edman singlem přes střed pole. O chvíli později se dostal na druhou metu po chybě v obraně soupeře. Ale ani jeho nedokázal nikdo ze spoluhráčů stáhnout pro vítězný doběh a poprvé jsme v letošním playoff šli do nastavení.

[tds_note]Zajímavosti zápasu:

  • Paul Goldsmith nastoupil v playoff k dvanácti zápasům v kariéře. Homerun zaznamenal v šesti z nich.
  • Ozuna je prvním hráčem Cardinals do roku 2012, který v utkání playoff zaznamenal 2 homeruny. Naposledy se to povedlo v NLDS 2012 Carlosi Beltranovi.
  • Ozuna (28) je druhým nejmladším hráčem historie, který odpalil 2 homeruny v utkání playoff. Mladší byl pouze willie McGee v roce 1982 (23 let).
  • Ronals Acuna Jr. je čtvrtým hráčem historie Braves, který v utkání playoff zaznamenal 4 hity. Před ním se to naposledy povedlo Brettu Boonovi v roce 1999.[/tds_note]

Do desáté směny poslali domácí Milese Mikolase, jenž startoval v prvním utkání série. Ten nepřipustil žádné drama. To se konalo až v dohrávce směny. Do ní hosté poslali na nadhoz Julia Teherana. Ten však pustil na mety první dva pálkaře (Double Wonga, úmyslná meta zdarma Goldschmidtovi). Marcell Ozuna pak posunulul Wonga na třetí metu a na pálku se postavil Yadi Molina. Ten udělal to, co se od něj očekávalo a míč poslal daleko do levého pole. Tam byl sice zachycen, ale Wong stihl doběhnout pro vítězný doběh.

Nationals si tak vynutili pátý rozhodující zápas, který se odehraje ve středu v noci. Navíc Washington stále živí naději na postup do ligového finále, kam by se mohli probojovat poprvé v historii organizace.

Psali jsme...  EXL: Tomáš Duffek překonal metu 900 strikeoutů a má 90 výher
4. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   R H E
Atlanta BravesAtlanta Braves 0 0 1 0 3 0 0 0 0 0   4 8 1
St. Louis CardinalsSt. Louis Cardinals 2 0 0 1 0 0 0 1 0 1   5 9 1

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..