MBMLB

Walker Buehler táhl Dodgers k v první výhře proti Nationals

Los Angeles Dodgers si opět dali za cíl vítězství ve Světové sérii. A jejich první překážkou na této ceste je Washington Nationals.

V prvním utkání poslal manažer Dodgers na kopec Walkera Buehlera a ten předvedl výborný výkon, když za šest směn si proti němu připsal hit pouze Juan Soto ve druhé směně. Pro Washnigton to byl také na dlouho jediný úspěšný odpal v zápase.  O druhý (a poslední) se postaral v deváté směně Trea Turner.

To domácí se prosadili hned v první směně proti Patricku Corbinovi. Ten nejdříve daroval tři mety zdarma, čímž Dodgers zaplnili všechny mety. Další meta zdarma pro Muncyho znamenala první doběh. V dalších směnách již Corbin zlepšil kontrolu a fanoušci na druhý doběh čekali až do páté směny.

Bullpen Nationals nedokázal navázat na práci Corbina a ve zbytku utkání povolil 4 doběhy. O jeden se z pozice pinch-hittera postaral jednadvacetiletý Gavin Lux. Ten se tak stal nejmladším pinch-hitterem v historii playoff v MLB, který zaznamenal homerun. Navíc je druhým nejmladším hráčem historie MLB, který zaznamenal homerun při svém prvním startu na pálce ve vyřazovacích bojích.

Přes 53 tisíc diváků na Dodgers Stadium mohlo odcházet po konci utkání spokojených po výhře Dodgers 6-0. Další utkání oba týmy sehrají hned o den později.

1. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Washington NationalsWashington Nationals 0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 2 2
Los Angeles DodgersLos Angeles Dodgers 1 0 0 0 1 0 2 2 ×   6 7 0

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Začíná nová sezóna MLB. Bude to opět Rok Shoheie Ohtaniho

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..