MBMLB

Washington Nationals postupují do Světové série

Již po čtvrtém zápase finálové série si mohli hráči Washingtonu zajistit postup do Světové série. Pokud si tedy Cardinals chtěli prodloužit sezonu, tak potřebovali nutně zvítězit.

Kdo nestihl začátek utkání, tak mu s největší pravděpodobností utekl parádní úvod domácího celku. Pálkaři Nationals totiž dokázali zatlačit na startujícího Dakotu Hudsona. Ten na kopci nakonec vydržel pouze jeden out, ale zároveň povolil 5 hitů a daroval jednu metu zdarma. Když k tomu připočteme chybu v obraně Koltena Wonga a jeden úspěšný odpal proti Adamu Wainwrigtovi, tak Washington dokázal v první směně stáhnout 7 doběhů.

To hostující pálkaři proti Patricku Corbinu místo hitů sbírali spíše strikeouty. O první bod se postaral až ve čtvrté směně solo homerunem Yadier Molina. O směnu později pak Cardinals dokázali přidat další tři body a vrátili se do utkání.

Od šesté směny se dostal do hry bullpen Washingtonu, který nepřipustil další doběhy. V osmé směně sice Cardinals dokázali obsadit všechny mety při dvou outech, ale Matt Carpenter tuto šanci nedokázal využít. I díky tomu nakonec Cardinals prohráli 4-7.

Washington tak zvítězil v sérii nejrychlejším možným způsobem a poprvé v historii klubu postoupil do Světové série. Cardinals však ve finálové sérii prakticky nic nepředvedli a prohráli absolutně zaslouženě.

[tds_note]Zajímavosti:

  • Trea Turner je čtvrtým hráčem historie, který zaznamenal 2 hity v první směně utkání playoff. Bob Cerv, Yankees (1960 WS Gm3), Jerome Walton, Cubs (1989 NLCS Gm2), Chuck Knoblauch, Yankees (2000 ALDS Gm5).
  • Posledním klubem, který si zajistil první postup do Světové série po čtyřech zápasech byli v roce 2002 Anaheim Angels.
  • Nationals se stali pouze sedmým týmem historie, který v sérii playoff (hrané na 4 vítězná utkání) ani jednou neprohrávali.
  • Nejužitečnějším hráčem této série byl vyhlášen Howie Kendrick. Stal se tak třetím nejstarším hráčem, který vyhrál cenu MVP ve finále Národní ligy.[/tds_note]
Psali jsme...  Český baseball získal 3 ocenění WBSC Europe
4. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
St. Louis CardinalsSt. Louis Cardinals 0 0 0 1 3 0 0 0 0   4 5 1
Washington NationalsWashington Nationals 7 0 0 0 0 0 0 0 ×   7 9 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..