MBMLB

Z řidiče Uberu nadhazovačem v playoff MLB

Pro druhý zápas divizní série proti New York Yankees pošlou Twins na kopec od začátku nováčka Randyho Dobnaka. Čtyřiadvacetiletý nadhazovač Minnesoty tak i nadále prožívá snovou sezonu.

Dobnak si ještě v zimní přestávce vydělával jako řidič taxislužby Uber (kde se chlubil ratingem 4.99), aby pak sezonu začal na farmě ve Fort Myers na úrovni Class A. Postupně byl ale povoláván výš a výš, až jejv srpnu pozvali do hlavního týmu Twins. A hned při svém prvním startu mladý nadhazovač ve čtyřech odházených smenách nepovolil ani jeden doběh.

Dobnak také pomohl Twins zajistit postup do playoff, když v uplynulém týdnu odházel 6 směn při výhře 5-1. “Je to nejlepší týden mého života,”  nechal se slyšet Dobnak. “Oženil jsem se, postoupil do playoff a nyní si v playoff zahraji. Nemyslím si, že může být něco lepší.”

V devítí utkáních (z toho pět startů) v MLB má Dobnak ERA 1.59, 23 strikeoutů za 28.1 směny a 1.13 WHIP. Bude zajímavé sledovat, jak se mladý nadhazovač popere s bouřlivou kulisou na Yankee Stadium. Možná právě to, že nikdo od něj moc neočekává, bude jeho výhodou.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Nový evropský Pohár Mistrů odstartuje 15. května

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..