MBRozhovory

Boris Bokaj: Je to velká čest

Osobnost Extraligy je anketa, ve které hráči v hlasování vybírají někoho ze svých řad. V minulém roce si cenu odnesl ostravský matador Aleš Navrátil. Letos jeho spoluhráč z Arrows Ostrava Boris Bokaj.

Borisi, hráči tě zvolili za největší Osobnost Extraligy uplynulého roku. Co to pro tebe znamená?

Asi velkou zodpovědnost. Je to velká čest. Je to anketa, která je volena hráči, takže je to pro mě i velké překvapení a jsem za to strašně rád a cením si toho.

Myslíš, že ti k tomu ocenění pomohlo i to, že si hrající trenér. Navíc mistrovského týmu.

Já bych to trochu dementoval. Hrající trenér, ten výraz nesnáším. Když jsem na hřišti, tak jsem hráč. Když nejsem, tak jsem trenér. Jestli mi to pomohlo? Fakt netuším. Já nevím proč mně kluci zvolili. Sám sebe nedokáží takto zhodnotit. Ale mám radost a cením si toho.

Stále si ještě celkem mladý. Předcházející osobnost měla přes 40 let. Jak dlouho ještě vydržíš?

Mám v hlavě konkrétní číslo, ale nebudu ho prozrazovat. Myslím si, že tak dlouho jako Aleš Navrátil nebo Pavel Budský to nebude. Dokud budu podávat výkony, které budou pomáhat týmu, tak se budu snažit vydržet. Když to nepůjde, tak to pověsím.

Pojďme se ještě podívat na Arrows a nadcházející sezonu. Již nyní je jasné, že v týmu neuvidíme Terrella Joyce a Chrise Burkholdera. Ohlížíte se již po nových posilách, případně, máte již někoho vyhlídnutého?

Když to generalizuji, tak ta příští sezona bude asi v duchu utahování opasku. Samozřejmě, ohlížíme se po posilách, ale budeme to stavět více na českých hráčích a vlastních odchovancích. Dáme jim šanci a uvidíme, jak se s tím poperou.

Psali jsme...  EXL: Kotlářka nevyhrála ani na třetí pokus

Takže se dá očekávat, že kluci z juniorky, dostanou více příležitostí?

Určitě. Dostanou prostor. Neříkám, že to bude plnohodnotné, ale když ta příležitost bude, tak jim tu šanci nabídneme.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..