MBNázory

Komentář: Pojďme baseball více dávkovat

Již od Galavečera České baseballové asociace mi v hlavě leží jedna myšlenka, které se nemůžu zbavit. Dovolím si ji proto přenést do tohoto komentáře a věřím, že možná opět rozproudí diskuzi ohledně prezentace českého baseballu.

Na Galavečeru totiž ČBA ocenila vítěze všech cen, což by samo o sobě nebylo vůbec špatné. Spíš mi jde o to, že se připravila o šanci, dlouhodobě pracovat s fanoušky. Pokud sledujete zahraniční soutěže, nejen MLB, tak můžete vidět, že se jednotlivé asociace snaží tyto informace dávkovat postupně. Někde se vítězové ocenění představují den po dni. Někde každý týden jeden a podobně.

Dokáži si představit, že by ČBA mohla zvolit druhý model. Vždy v pondělí představit tři finalisty. Pak v průběhu týdne představit každý den jednoho z nich. Potom udělat anketu pro veřejnost, kdo to fanoušků cenu získá a nakonec o víkendu vyhlásit vítěze. Na Galavečer by se mohlo nechat vyhlášení vítěze jedné nebo dvou kategórií. Například Nejoblíbenější český hráč a Dlouhodobý trenérský přínos. 

Jde o to, že nemusíme vymýšlet nic nové, pouze pracovat s tím, co dělají ty největší asociace. A když si takto pomůžeme v průběhu offseason, tak tím můžeme delší dobu udržet fanoušky soustředěné n baseball. Jakmile si totiž vše vystřílíme hned na začátku offseason, tak jim nedáváme důvod, proč se více soustředit na český baseball a diskutovat o něm. Fanoušek se pak obrátí na jiné, v Česku populárnější sporty. Možná by to stálo za zamyšlení.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Třebíč čeká na úvod úřadující mistr v televizním utkání!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..