ČeskoMB

Petr Minařík ukončil hráčskou kariéru

V příští sezoně již neuvidíme na kopci v zápasech české baseballové Extraligy nadhazovače Petra Minaříka. Dlouholetá opora brněnských Draků tak končí po dlouhých devatenácti sezonách strávených v české nejvyšší soutěži. Do ní vstoupil v roce 2001 v týmu SB Rýchory a od roku 2003 oblékal dres Draků. S nimi vyhrál 13 extraligových titulů. Ve dvou sezonách dokonce dokázal stlačit svou ERA pod hodnotu 1.00. S 884 strikeouty mu patří první místo v historické statistice Extraligy.

Pro mnoho fanoušků bude možná Petrův konec překvapením, ale jak sám hráč přiznává, toto rozhodnutí se nezrodilo ze dne na den. “Již dávněji jsem se rozhodl, že bych chtěl končit blízko vrcholu,” nechal se slyšet Petr Minařík, “a cítím, že příští rok by se mi to již nemuselo podařit. Navíc mám dvě děti a rodinu, takže časová náročnost je mnohem vyšší. V baseballu jsem toho dosáhl hodně, takže už ani necítím potřebnou šťávu. ”

Petr byl dlouholetý reprezentant a člen nejúspěšnějšího českého baseballového klubu. Zajímalo nás, co by ve své kariéře nejvíce vyzdvihl. “Každé období od desíti let, kdy jsem začal, až dodnes mělo své kouzlo a asi bych nevyměnil ani jednu minutu. Můžu jen děkovat Bohu za to, co mi bylo dopřáno. Mám spoustu kamarádů, spoustu zážitků, což by mi mohlo mnoho lidí závidět.

Mnoho hráčů se po konci kariéry vrhne na trénování. Nejinak tomu bude pravděpodobně i jeho případě. “Je to v plánu,” poodhalil Petr pro náš server. “ale spíš výhledově. Mám tříletého syna. Teď si dám dva-tři roky pauzu mimo baseball a pak bych se chtěl s ním vrátit. Kde se pak zastaví moje trenérská kariéra, to se teprve uvidí.”

Nám nezbývá, než Petrovi poděkovat za skvělé zážitky, které nám připravil na hřišti a věříme, že jej v budoucnu na baseballových hřištích uvidíme také jako úspěšného trenéra.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..