MBOstatní

Premier 12: Japonsko stále stoprocentní

V posledním zápase čtvrtečního programu Premier 12 si to v přímém souboji o první místo skupiny B rozdali Tchaj-wan a Japonsko. Menší výhodu měli baseballisté Tchaj-wanu, kteří hráli před vlastními fanoušky.

Jenže možná to byl důvod, že tchajvanští baseballisté nedokázali využívat svých šancí, do kterých se dostávali. Několikrát v zápase dokázali dostat běžce do skórovací pozice, ale japonští nadhazovači se z toho pokaždé dostali, aniž by povolili doběh. V první směně také chybělo trochu štěstíčka, když silný vítr zabrzdil míč letící až za plot. Místo dvoubodového homerunu a vyrovnání z toho byl pouze single.

Naopak Japonci i v tomto utkání ukázali, proč patří dlouhodobě na špici světového žebříčku, když využili prakticky každou možnost dostat běžce ze skórovací pozice na domácí metu. Činil se hlavně Seiya Suzuki, jehož turnaj zastihl ve skvělé formě a zatím je jednoznačně MVP letošního ročníku. Suzuki se postaral o 4 doběhy Japonska v zápase.

Japonští pálkaři opět potvrdili, že výborně zvládají závěry zápasů, když v deváté směně doběhli pro tři body. Domácí pak v dohrávce dokázali potěšit fanoušky jedním doběhem po singlu Jin-De Jhanga, ale to jim na výhru nestačilo. Výsledek 8-1 tak určil, že ve skupině B na prvním místě skončí Japonsko a na druhém Tchaj-wan. Pro oba týmy bude turnaj pokračovat zápasy ve finálové skupině v Japonsku.

Tým R H E
Japonsko 8 11 1
Tchaj-wan 1 11 1

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Kotlářka nevyhrála ani na třetí pokus

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..