MBOstatní

Premier 12: Mexičané natahují vítěznou sérii

Zápasem mezi Mexikem a Tchaj-wanem začala finálová skupina letošního turnaje Premier 12. Mexičané mohli potvrdit svou dobrou formu a výrazněji se přiblížit bojům o medaile. Naopak Tchaj-wan by prohrou své šance hodně snížil.

Zápasu nakonec dominovali nadhazovači nad pálkaři. První dvě směny totiž Shao-Ching Chiang ani Arturo Reyes nepovolili ani jeden úspěšný odpal. Na ten jsme si museli počkat až do třetí směny, když si odpálil single Yen-Wen Kuo.

To Mexičané na svůj první hit čekali až do dohrávky páté směny, ale o to sladší to pro ně bylo. Catcher Roman Solis totiž solo homerunem zaznamenal vůbec první doběh utkání a, jak se později ukázalo, také rozhodující.

Mexiko přidalo další doběh v šesté směně, když po dvou singlech sebeobětujícím odpalem stáhl Esteban Qiuroz Jonathana Jonese.

Tchaj-wan měl šanci s výsledkem něco udělat v sedmé směně, kdy dokázal dostat na mety dva běžce. Jenže bullpen Mexika si se situací poradil a v dalších směnách již podobné šance nepřipustil.

Mexiko si tak připsalo čtvrtou výhru v řadě a je vážným kandidátem na boj o medailové pozice. Tchaj-wan si situaci zkomplikoval a protože si ze základní skupiny přenesl jednu prohru, tak jsou jž jeho šance velmi slabé. Nyní si již nebude moct dovolit zaváhat.

Tým R H E
Tchaj-wan 0 3 0
Mexiko 2 3 0

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Za Eagles bude hrát i Japonec Koya Uemura

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..